Huawei kondigt betaalbare maar moderne P Smart aan


Huawei heeft zojuist een smartphone gepresenteerd met FullDisplay-scherm met 18:9 verhouding, drie camera's, een flinke batterij en in verschillende kleuren verkrijgbaar. De Huawei P Smart moet daarom volgens het bedrijf de slimme keuze zijn voor de jonge generatie die hem vanaf 1 februari kan kopen.

Grote beeldschermen die bovendien beeldvullend zijn (dus met kleine schermranden) zijn echt niet meer alleen weggelegd voor dure smartphone. De Huawei P Smart beschikt ondanks z'n adviesprijs van 259 euro gewoon over een 5,65 inch FullView-display. Daardoor oogt hij niet alleen modern, je krijgt er zowel een groot scherm als compact toestel voor terug. Volgens Huawei is dat scherm zelfs zo groot dat je er makkelijk twee apps tegelijkertijd op kunt tonen. Deze Smart Split Screen-functie stelt je bijvoorbeeld in staat om zowel een video te bekijken en gelijktijdig iemand een berichtje te sturen.

Huawei P Smart
De Huawei P Smart in zijn verschillende kleuruitvoeringen

De P Smart beschikt achterop over een dubbele camera van 13 en 2 megapixel waardoor je foto's kunt schieten met meer scherpte-diepte. Zo krijg je bijvoorbeeld een onscherpe achtergrond voor professioneler ogende foto's. Voorop zit een 8 megapixel camera met f/2.0 lens die zoals we van Huawei gewend zijn is uitgerust met de Face Beauty-modus om oneffenheden weg te werken. Verder hamert Huawei er in haar persbericht op dat het toestel voorzien is van een stevige 3.000 mAh batterij voor een langere accuduur. Hoeveel uur het toestel meegaat op één lading zegt het bedrijf niet. De Huawei P Smart draait Android 8.0 Oreo met daar bovenop EMUI 8.0, dat is weliswaar niet de allernieuwste Android-versie maar wel een vrij recente. De P Smart is vanaf 16 februari te bestellen in de kleuren zwart, blauw en goud en wordt vanaf 1 februari uitgeleverd.


Prijsvergelijker Huawei P Smart

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P Smart


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel