Eindelijk maar toch: PlayBook OS 2.0 zonder BBM


RIM komt met de langverwachte update voor de Playbook, en geeft versie 2.0 van de het besturingssysteem van de 7 inch tablet vrij. Nieuw in deze versie zijn een unified inbox en betere integratie van Social Media.

Het besturingssysteem van de BlackBerry Playbook is gebaseerd op het door RIM overgenomen QNX, en heeft dus een andere technische basis dan het besturingssysteem van de smartphones van RIM. In de loop van 2012 zal dat veranderen, als BlackBerry 10 voor de smartphones van RIM uitkomt. Deze versie is ook gebaseerd op QNX.

playbook

Grote afwezige in de nieuwe software is BBM. De Messaging-dienst die medeverantwoordelijk is voor het succes van de smartphones van het merk, is de grote afwezige in PlayBook OS 2.0. Een spijtige keuze van het Canadese bedrijf, die met deze tablet minder succes heeft dan aanvankelijk gehoopt en verwacht was.

De samenwerking tussen smartphones van BlackBerry en de PlayBook wordt met versie 2.0 van het OS voor de tablet behoorlijk verbeterd. Je kunt nu de smartphone gebruiken als afstandbediening voor de tablet. Daarnaast wordt het mogelijk om data die een BlackBerry-smartphone staat, zoals documenten, direct te openen op de Playbook. Ook voegt RIM een videowinkel aan de tablet toe. De nieuwe versie van het OS zal in februari beschikbaar zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel