Twee nieuwe 10 inch tablets van ViewSonic


De CES in Las Vegas is niet alleen het toneel waarop bekende fabrikanten hun nieuwe smartphones en tablets laten zien. Ook kleinere fabrikanten tonen wat ze in petto hebben voor 2012. ViewSonic toonde twee nieuwe 9.7 inch tablets.

Opvallendste van de twee is de ViewPad 10pi, die voorzien is van twee besturingssystemen. Bij het opstarten kan de gebruiker kiezen tussen Windows en Android. Kies je voor Android, dan krijg je versie 2.3 in beeld. Een tegenvaller dus, want de smartphoneversie van Android ziet er nogal uitgerekt uit op een 10 inch tablet. De 879 dollar kosten tablet heeft een 1.5 GHz processor van Intel. De schermresolutie is 1024 x 768.

Viewsonic viewpad 10pi1
ViewPad10pi
Viewsonic viewpad 10e
ViewPad 10e

Het Amerikaanse bedrijf, vooral bekend van de beeldschermen die het produceert, komt ook met de ViewPad 10e, die een stuk voordeliger is dan z’n dualboot-collega. Deze heeft een proecssor van 667 MHz, en kost 299 dollar. Ook deze tablet draait op Android 2.3 Gingerbread. De kans is overigens klein dat beide tablets naar Nederland komen. Volgens de fabrikant komen ze in de VS en in Latijns Amerika op de markt.



Praat mee over dit artikel