BlackBerry Playbook: twee halen, één betalen


De BlackBerry PlayBook is voor zakelijke gebruikers in de Verenigde Staten in de aanbieding. Wie één tablet koopt, krijgt de tweede gratis. Met de deal wil het Canadese RIM, de maker van de tablet, de verkoop stimuleren.

Al eerder waren er aanbiedingen van de PlayBook, die te kampen heeft met slechte verkoopcijfers. Het ging toen om kortingsacties die ook voor consumenten golden. Dat is bij deze aanbieding niet het geval. Hoewel het blijft gissen wat de oorzaak van de slechte verkopen is, zijn er een aantal voor de hand liggende suggesties. Zo is de integratie van de tablet met smartphones van BlackBerry belabberd. Het populaire BlackBerry Messenger is bijvoorbeeld niet op de tablet beschikbaar.

Pb 2f1

Ook was de PlayBook bij de introductie niet af. Er was geen email-app op de tablet meegeleverd. Ook het schermformaat van 7 inch zou tegen de tablet van RIM kunnen werken. Als we op verkoopcijfers afgaan, lijkt de behoefte aan tablets met een scherm van 10 inch groter te zijn. RIM is van plan de PlayBook in de loop van 2012 van een forse software-update te voorzien.

Bron: Netbooknews.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel