Geen BBM in nieuwe versie PlayBook-software


RIM, de Canadese maker van de BlackBerry Playbook, heeft de release van een nieuwe versie van de software voor de tablet uitgesteld tot februari 2012. BBX 2.0, zoals het besturingssysteem heet, is nog niet af, zo is het verhaal.

Behalve de uitstel van de nieuwe versie van het OS, had RIM nog een teleurstelling voor eigenaren van de tablet in petto. BlackBerry Messenger (BBM), in de volksmond ook wel bekend als 'pingen', komt niet naar de PlayBook in deze versie van het OS. het uitwisselen van berichten over het netwerk van BlackBerry tussen een smartphone en een tablet van het merk blijft daarom onmogelijk.

201011 201009 playbook

De PlayBook is niet het verkoopsucces geworden waar RIM op hoopte. De tablet is op meerdere plaatsen in de wereld (helaas niet in Nederland) voor stuntprijzen te krijgen, en geruchten gingen dat RIM de productie van de tablet al vertraagd heeft. De 7-inch tablet van RIM kwam voor de zomer op de markt, maar had destijds niet eens een email-app. Het lijkt erop dat RIM zo'n fout niet nog eens wil maken, en met de release van BBX 2.0 wacht totdat het OS écht af is.

Bron: Unwiredview.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel