realme GT Neo 5

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De realme GT Neo 5 in het nieuws

20235ts realme 240w Weibo

Realme: toekomstige GT Neo 5 kan snelladen met 240W

Geruchten ·

Als je de 150 Watt waarmee de realme GT neo3 kan snelladen al veel vond dan moet je dit horen. Realme kondigt 240 Watt snelladen aan voor de nog onaangekondigde GT Neo5.

De tijd dat je telefoon de hele nacht moest opladen is al een poos voorbij. In een uurtje zijn de meeste huidige smartphones wel opgeladen. Sommigen klaren dat klusje zelfs in een half uur. Maar dat is realme nog steeds te gortig. Die brengen dat nog verder terug, al blijft nog even onduidelijk tot waarnaar. Daarvoor moeten we eerst wachten tot de lancering van de GT Neo5.

Realme announces 240W fast charging for the upcoming GT Neo5 phone
Vooraankondiging van de realme GT Neo5

Realme kondigt de GT Neo5 ergens in februari officieel aan. Wellicht tijdens het MWC-evenement in Barcelona dat 27 februari van start gaat. In een post op Weibo laat realme weten dat 240W momenteel het meest is wat met USB-C mogelijk is.

USB Power Delivery of SuperVOOC

Het is nog even onduidelijk of realme gebruikmaakt van de USB Power Delivery-standaard of van een eigen standaard. De in mei 2022 uitgebrachte 2.1 revisie van de USB Type-C standaard maakte 240W opladen mogelijk dus Power Delivery is een geschikte kandidaat.

Moederbedrijf Oppo beschikt echter ook over een SuperVOOC-versie die eveneens overweg kan met 240W. Deze tijdens het MWC 2022 gedemonstreerde standaard kan een telefoonbatterij in negen minuten volledig opladen. De techniek is tot op heden nog niet toegepast in een telefoon.

  • Tags:
  • 240w
  • gtneo5
  • powerdelivery
  • realme
  • supervooc
  • usbc

Vragen en antwoorden over de realme Neo 5