Sony Xperia S review

· 13 reacties


In onze handen ligt een Sony Xperia S. Het is lang geleden dat we een Sony-telefoon in handen hebben gehad. Het was de Sony CMD-J7 ergens rond de millenniumwisseling.

Niet lang daarna voegden het Japanse Sony en Zweedse Ericsson hun telefoonactiviteiten samen en gingen verder als Sony Ericsson. Het bracht klassiekers uit als de T68i en de P800.

Ondanks deze innovatieve producten wist het nooit een substantieel marktaandeel te bemachtigen. Daarnaast voelde de joint-venture altijd aan als een 'moetje' en botsten de Zweedse en de Japanse cultuur op punten. Sony kocht eind 2011 de aandelen Ericsson over en besloot alleen verder te gaan. De Xperia-naam bleef en de S was de eerste nakomeling van de alleenstaande moeder. Toch zijn de roots van vader nog aanwezig in de vorm van interne chips.

Het moge duidelijk zijn dat we door de recentelijke ontwikkelingen nog meer uitkijken naar deze telefoon. Het is de eerste uit de nieuwe Xperia NXT-serie waar ook de Xperia P en Xperia U deel van uit maken. De Xperia S is de grootste van de drie en wordt daarom ook neergezet als hét vlaggenschip. Des te meer reden een goede indruk neer te zetten. Het zal het niet makkelijk krijgen met concurrenten als de HTC One X en de LG Optimus 4X HD die in tegenstelling tot deze Xperia S wel over een quadcore-processor en vanaf de dag van lancering over Android Ice Cream Sandwich beschikken. Maar wat maakt het uit als de Xperia S op moment van schrijven wel verkrijgbaar is en de HTC en LG niet. Wij testte de Xperia S met Android Gingerbread 2.3.7.

Wat zit er bij het toestel?

De Sony Xperia S komt in een ongebruikelijk platte en grote vierkante doos. Het is duidelijk dat Sony het geheel anders wil doen dan voorheen. Binnenin vinden we naast het toestel een energiezuinige GreenHeart-oplader waarop overigens nog Sony Ericsson staat. Tevens meegeleverd een USB-datakabel en een in-ear koptelefoon met geïntegreerde microfoon en bedieningsknop. Sony is zo vriendelijk meerdere dopjes mee te leveren in verschillende formaten. Er is een tevens een Startup guide en een boekje met belangrijke informatie.

Tevens meegeleverd zijn twee NFC SmartTags waarover later meer. Het zijn kleine gekleurde plastic hangertjes ter grootte van een 2 euromunt. Het idee is dat je hem aan je sleutelbos kunt hangen. Zoals gezegd bespreken we de functie van deze SmartTags verderop in onze review.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel