Sony Ericsson Xperia pro review


Soms moeten we erg lang wachten tot een telefoon verkrijgbaar wordt terwijl deze al lang officieel is aangekondigd. Meestal komt dat omdat we overgeleverd zijn aan de nukken van een fabrikant. In zeldzame gevallen gooit moeder natuur roet in het eten.

Dat is het geval met de Sony Ericsson Xperia Pro. Dit toestel werd begin dit jaar al aangekondigd op het Mobile World Congress, maar door de nasleep van de tsunami in Japan moest Sony Ericsson de levering voor langere tijd uitstellen. Inmiddels begint het toestel bij verschillende leveranciers langzaamaan op te duiken en hebben wij de kans om hem te testen.

De Sony Ericsson Xperia pro is technisch gelijk aan de Sony Ericsson Xperia neo. Het enige verschil tussen beide toestellen is dat de neo geen uitschuifbaar toetsenbord heeft, de Xperia pro heeft dat wel. Dat maakt dit toestel zeer geschikt voor zakelijke gebruikers. Deze toestellen staan net onder de Xperia arc in het modellengamma van de Japans-zweedse fabrikant. Vanwege het fysieke toetsenbord is de concurrentie binnen Android beperkt maar vanwege de focus op de zakelijke markt moet er ook gekeken worden naar modellen van BlackBerry. Als meest voor de hand liggende concurrenten schieten dan de HTC Desire Z, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Bold 9900.

Wat zit er bij het toestel?

Zoals we van Sony Ericsson gewend zijn is alles netjes en kleurrijk verpakt. Het ontdekken van de meegeleverde accessoires is een ware uitpakceremonie. Behalve het toestel en een minimale hoeveelheid papierwerk vinden we in het doosje ook een headset van het in-ear type. Verder treffen we een USB-kabel met verloopstekker, HDMI-kabel en 8GB microSD geheugenkaart aan. De batterij heeft een capaciteit van 1500 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel