Samsung Omnia 7 i8700 review


Beter laat dan nooit. Een gezegde dat de lading aardig lijkt te dekken bij het op de markt komen van Windows Phone 7. Microsoft is op een hoop technologieterreinen geen voorloper meer.

Met de tot vandaag recentste versie van hun besturingssysteem voor mobiele telefoons, Windows Mobile 6.5, liepen ze al enige tijd hopeloos achter de feiten aan. Maandag 11 oktober presenteerden ze dan ook een compleet nieuw besturingsysteem. Meteen na de presentatie van Windows Phone 7 kregen wij een toestel mee om te kunnen ervaren hoe dit besturingssysteem zich in de praktijk weet te weren.

We kregen de beschikking over een Samsung-toestel. Windows Mobile toestellen van Samsung vielen altijd onder de noemer Omnia. Voor Windows Phone 7 wordt op dezelfde weg verder gegaan. Wij hebben dan ook de Samsung i8700 Omnia 7 getest.

De Samsung Omnia 7 heeft als frontsoldaat van Windows Phone 7 een zware taak. Het toestel moet niet alleen de strijd aangaan met geduchte tegenstanders als de Apple iPhone 4 en HTC Desire HD. Het moet ook nog marktaandeel gaan terug winnen van de door deze krachtpatsers vertegenwoordigde besturingssystemen; iOs en Android. Om in deze missie te slagen heeft de Omnia 7 een 1 GHz Qualcomm processor, 4 inch SuperAMOLED beeldscherm met WVGA resolutie, 5 megapixel camera met 720p video-opnamekwaliteit, 8 GB aan intern geheugen, FM radio ontvanger en WiFi-n ondersteuning.

Wat zit er bij het toestel?

Een nadeel, weliswaar een klein nadeel, van het zo vroeg testen van een toestel is het feit dat de fabrikant nog geen mooi pakketje heeft kunnen samenstellen om het toestel in te leveren. Dus moesten we het doen met een soort eierhouder in een saai, wit doosje. Daarin troffen we behalve het toestel met een 1500 mAh batterij ook nog een oplader, headset en microUSB-kabel aan. De headset is een exemplaar met in-ear dopjes en wordt geleverd met rubberen sleaves in drie verschillende maten. Een andere headset kan ook gemakkelijk gebruikt worden dankzij de 3.5mm audio-jackaansluiting.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel