Nokia Lumia 530 review

Goedkoop! Maar is het ook een goede koop?


Nokia Lumia 530 review

Bescheidenheid siert de mens en daarom vonden wij het tijd om het meest bescheiden Windows Phone toestel eens onder de loep te nemen. In dat geval kom je uit bij de Nokia Lumia 530.

Hij treedt in de voetsporen van het tot op heden populairste Windows-toestel, de Nokia Lumia 520, en heeft dus grote schoenen te vullen. Kort geleden testten we in de vorm van de Nokia Lumia 930 al de beste Windows Phone van het moment. Om de Lumia 530 hier nu mee te gaan vergelijken is niet helemaal eerlijk maar we zijn wel benieuwd hoe Windows Phone draait op flink goedkopere hardware.

Zoek je een telefoon met een 4,0 inch beeldscherm voor minder dan 100 Euro dan kom je uit bij Alcatel. Met de One Touch Pop C2 en de One Touch Pop D3 4035D heb je zelfs twee opties. Daarnaast heeft Sony de Xperia E1 in de aanbieding en moeten we de Motorola Moto E ook niet over het hoofd zien.

Wat zit er bij het toestel?

In het doosje troffen we behalve de Lumia 530 met bijbehorende 1.430 mAh-batterij en snelstartgids alleen een oplader aan. En niet eentje met een losse datakabel maar een echte ouderwetse oplader die alleen in het stopcontact past. Helaas moeten we het ook stellen zonder geheugenkaart. Het kan komen doordat we een Italiaans toestel als testmodel hebben ontvangen maar vermoedelijk zit er binnen de EU weinig verschil in de inhoud van de verpakkingen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel