Huawei Y5


Huawei Y5
Huawei Y5 zwart voorkant schuin
Huawei Y5 zwart voorkant rechterzijkant schuin
Huawei Y5 blauw achterkant
Huawei Y5 rood achterkant
Huawei Y5 rechterzijkant
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y5

 • Relatief voordelige 4G-telefoon
 • Dankzij 4,5 inch scherm redelijk compact
 • Enkele extra camera-functies

Minpunten Huawei Y5

 • TN-scherm heeft beperkte kijkhoek

De Huawei Y5 in het kort

De Huawei Y5 is een bescheiden Android-telefoon met 4G-ondersteuning en een relatief laag prijskaartje. Vrijwel alles zit er op en er aan maar er zijn wel de nodige dingen aan gedaan om hem goedkoop te krijgen. We leggen je hier graag uit welke zaken dat zijn.

Krachtig voor zijn doen

Misschien ontstaat daardoor de indruk dat deze Huawei Y5 een slechte telefoon is maar dat willen we hier niet mee zeggen. Zo is er gewoon een quad-core processor aanwezig met 1 GB aan werkgeheugen. Dat zijn geen minimum specificaties dus wat dat betreft is de Y5 ook nog redelijk krachtig. Bovendien is er ondersteuning voor snel 4G-internet (ook wel LTE) waarmee je verzekerd bent van snelle downloadtijden. Vooral in deze prijscategorie is dat best opmerkelijk.

Huawei Y5 zwart voorkant rechterzijkant schuin

Dubbele camera

De Huawei Y5 is voorzien van 2 camera's. Achterop zit de hoofdcamera en deze is 5 megapixel groot. Hier precies onder zit een enkele LED-flitser. Deze kan handig zijn als het te donker is om foto's te maken. Zo kun je ook 's avonds opnames maken. Huawei heeft een functie toegevoegd genaamd 'Ultra Snapshot' waarmee je binnen 1,2 seconde vanuit de lockstand een foto kunt schieten. Er is ook een speciale panorama-modus waarmee je foto's automatisch aan elkaar kunt plakken. Handig om bijvoorbeeld de hele kustlijn op de foto te zetten. Voorop zit verder een 2 megapixel camera die vooral bedoeld is voor selfies en om mee te videobellen.

Belangrijkste Huawei Y5 specificaties

 • Quadcore Snapdragon 210 processor bijgestaan door 1 GB aan werkgeheugen
 • Dual SIM mogelijkheden
 • 8 GB ingebouwde opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • 5 megapixel hoofdcamera + HD video-opname
 • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
 • 4.5 inch TN display
 • Bekijk alle Huawei Y5 specs

Personaliseren

Huawei rust de Y5 standaard uit met Android 5.1 Lollipop met daarbovenop een eigen schil genaamd EMUI. Het gaat om versie 3.1 lite. Deze voegt wat extra functies toe aan Android zoals de mogelijkheid om thema's te gebruiken en om het lockscherm te personaliseren. Bovendien zitten er tal van vrolijke animaties in verwerkt. Natuurlijk zijn die niet erg praktisch maar mooi ziet het er wel uit. Tot slot nog even aandacht aan z'n buitenkant. Die is namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren variërend van het traditionele zwart en wit tot blauw en rood. Kies de kleur die het beste bij je past en maak de Huawei Y5 je helemaal eigen.


Concurrenten van de Huawei Y5

Vergelijk de Huawei Y5 met deze producten


Praat mee over de Huawei Y5