Huawei Y5


Huawei Y5
Huawei Y5 zwart voorkant schuin
Huawei Y5 zwart voorkant rechterzijkant schuin
Huawei Y5 blauw achterkant
Huawei Y5 rood achterkant
Huawei Y5 rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y5

  • Relatief voordelige 4G-telefoon
  • Dankzij 4,5 inch scherm redelijk compact
  • Enkele extra camera-functies

Minpunten Huawei Y5

  • TN-scherm heeft beperkte kijkhoek

Prijsvergelijker Huawei Y5
Maandelijks Eenmalig Looptijd Minuten Data    
hollandsnieuwe € 12,00 € 0,00 24 mnd 300 300 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y5 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei Y5 in het kort

De Huawei Y5 is een bescheiden Android-telefoon met 4G-ondersteuning en een relatief laag prijskaartje. Vrijwel alles zit er op en er aan maar er zijn wel de nodige dingen aan gedaan om hem goedkoop te krijgen. We leggen je hier graag uit welke zaken dat zijn.

Krachtig voor zijn doen

Misschien ontstaat daardoor de indruk dat deze Huawei Y5 een slechte telefoon is maar dat willen we hier niet mee zeggen. Zo is er gewoon een quad-core processor aanwezig met 1 GB aan werkgeheugen. Dat zijn geen minimum specificaties dus wat dat betreft is de Y5 ook nog redelijk krachtig. Bovendien is er ondersteuning voor snel 4G-internet (ook wel LTE) waarmee je verzekerd bent van snelle downloadtijden. Vooral in deze prijscategorie is dat best opmerkelijk.

Huawei Y5 zwart voorkant rechterzijkant schuin

Dubbele camera

De Huawei Y5 is voorzien van 2 camera's. Achterop zit de hoofdcamera en deze is 5 megapixel groot. Hier precies onder zit een enkele LED-flitser. Deze kan handig zijn als het te donker is om foto's te maken. Zo kun je ook 's avonds opnames maken. Huawei heeft een functie toegevoegd genaamd 'Ultra Snapshot' waarmee je binnen 1,2 seconde vanuit de lockstand een foto kunt schieten. Er is ook een speciale panorama-modus waarmee je foto's automatisch aan elkaar kunt plakken. Handig om bijvoorbeeld de hele kustlijn op de foto te zetten. Voorop zit verder een 2 megapixel camera die vooral bedoeld is voor selfies en om mee te videobellen.

Belangrijkste Huawei Y5 specificaties

  • Quadcore Snapdragon 210 processor bijgestaan door 1 GB aan werkgeheugen
  • Dual SIM mogelijkheden
  • 8 GB ingebouwde opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
  • 5 megapixel hoofdcamera + HD video-opname
  • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
  • 4.5 inch TN display

Personaliseren

Huawei rust de Y5 standaard uit met Android 5.1 Lollipop met daarbovenop een eigen schil genaamd EMUI. Het gaat om versie 3.1 lite. Deze voegt wat extra functies toe aan Android zoals de mogelijkheid om thema's te gebruiken en om het lockscherm te personaliseren. Bovendien zitten er tal van vrolijke animaties in verwerkt. Natuurlijk zijn die niet erg praktisch maar mooi ziet het er wel uit. Tot slot nog even aandacht aan z'n buitenkant. Die is namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren variërend van het traditionele zwart en wit tot blauw en rood. Kies de kleur die het beste bij je past en maak de Huawei Y5 je helemaal eigen.

Huawei Y5 prijzen

Je kunt de Huawei Y5 in combinatie met abonnement afsluiten of los kopen. Voor een bedrag van €85 heb je al een los exemplaar. Vergeleken met toen hij voor het eerst in de winkel lag is het toestel dus alweer stukken voordeliger. Voor een toestel moest je toen een stevige € 129 betalen. Naast los kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hem in combinatie met een abonnement af te sluiten. Een gratis exemplaar heb je al voor 12 euro per maand. Dat bedrag geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Voor alle prijzen met een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina. Daar kun je in het zoekscherm links bovenaan zoeken op looptijd. Op diezelfde pagina kun je ook zoeken naar een bepaald aantal sms’jes, belminuten en MB’s. Daar vind je ook zoekfilters waaronder de internetsnelheid en maximaal maandbedrag. De Huawei Y5 is verkrijgbaar in 2 verschillende uitvoeringen, we hebben het dan over wit (White) en zwart (Black). Er is alleen een uitvoering met 8 GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar. Daar is trouwens wel eenvoudig wat aan te doen door een geheugenkaartje (MicroSDHC) te plaatsen.


Concurrenten van de Huawei Y5

Vergelijk de Huawei Y5 met deze producten


Praat mee over de Huawei Y5