Huawei P30 Pro reviews


Lees hier Huawei P30 Pro reviews. Help ook anderen door te laten weten wat jij van de P30 Pro vindt en maak kans op € 50. Is dit een goede mobiel of moeten anderen hem juist links laten liggen? Vul het formulier in en laat je eigen Huawei P30 Pro review achter. Iedere maand verloten we een tegoedbon van € 50.


9,7
3 reviews
5 sterren
3 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

“Snel opladen”

Mustafa ·

 • Kan je tot 50x zoom doen
 • Een snele toestel
 • Snele oplader
 • Geen
 • Luid spraak

Want ik ben al lang een klant bij huawie en huawie's telefoons en huawie p30 pro is een fantastishe telefoon

0 2

“Fantastiche telefoon met twijfelachtige software”

Mats de Waal ·

 • Fantastische camera
 • Enorme batterij
 • Oled scherm
 • Bouwkwaliteit
 • snel laden
 • EMUI Software
 • prijzig bij release
 • Luidspreker

Na twee weken de Huawei P30 Pro te hebben kunnen reviewen zou ik deze telefoon bijna aanraden aan iedereen. Maar ook weer niet. Dit is vanwege de problemen die Huawei nu heeft met de VS. Dit gaat vermoedelijk goedkomen, maar totdat dit zeker is zou ik mijn geld er niet in stoppen, dit vanwege de onzekerheid voor de software. Mocht je toch meer over de telefoon willen weten lees dan verder.

Unboxing:

De P30 Pro komt in een vrij standaard witte doos. Zodra je deze opent zie je de telefoon liggen, met hier onder de snellader en de oortjes. De snellader is vrij groot vergeleken met andere laders, maar die viel te verwachten met de 40 watt lader die er in zit. Hier zal ik later in de review op terugkomen. In tegenstelling tot eerdere Huawei telefoons zit er geen hoesje in de doos. Er is tevens geen 3,5 mm naar usb-c adapter aanwezig. In mijn review heb ik de oortjes niet getest, vanwege mijn Bluetooth koptelefoon.

Design:

De P30 Pro heeft net zoals bijna alle andere flagship telefoons een ontwerp met de voor- en achterkant glas en een gebogen scherm. Het toestel is vrij groot, maar ligt lekker in de hand vanwege het gebogen glas aan de achterkant. Ondanks het formaat van het scherm voelt het toestel niet bijzonder groot aan. De camera steekt wat uit, maar als je een hoesje gebruikt is dit niet merkbaar. Zelf heb ik dit dan ook niet als hinderlijk ervaren.

Scherm:

De P30 Pro maakt gebruik van een oled scherm met mooie kleurweergave en voldoende helderheid. De resolutie is Full HD , en is minder scherp dan bijvoorbeeld telefoons van Samsung. Ik kom zelf vanaf een Galaxy Note 9, en heb zelf het verschil niet voldoende gemerkt om het storend te vinden. Door het gebruik van het oled scherm zijn de kleuren erg mooi, en door het oneindige contrast vanwege de pixels die uit staan om de kleur zwart te maken springen ze uit het scherm, Ik heb hier menig uur serie en film op gekeken in de trein, en heb dit als bijzonder prettig ervaren.

Batterij:

In de telefoon zit een 4200Mah batterij. Dit is 100Mah meer dan bij de Galaxy S10 , en in combinatie met het Full HD scherm zorgt dit voor een geweldige batterij. Op gemiddeld gebruik is het mogelijk om twee volledige dagen te doen met dit toestel, en op dagen met licht gebruik kon ik twee en een halve dag tot drie dagen halen. Als jij als power user een telefoon zoekt om een hele dag te gebruiken kan ik deze enorm aanbevelen. Tijdens een trip naar Belgi was de navigatie een totaal van bijna 4 uur aan, en heb ik de telefoon overdag nog gebruikt. Toen ik na het avondeten thuis kwam had ik nog meer dan 50% batterij over, wat doet denken dat er tijdens een drukke dag 8-10 uur screen on time gehaald kan worden, iets wat ik op mijn Galaxy Note 9 zeker niet kon. Als de batterij bijna leeg is kan je deze heel snel weer opladen via de 40 Watt lader die meegeleverd wordt. 0-100% batterij kost met deze lader maar 52 minuten, en binnen een half uurtje zit je over de 70%, waar je weer een hele dag mee door kan. Ook kan de telefoon draadloos laden, alhoewel dit door het hoesje heen niet heel lekker werkte met de lader die ik had liggen. Dit was echter wel een goedkope lader, hier kan het ook aan gelegen hebben.

Software:

Huawei levert haar telefoons standaard met de EMUI software schil over Android heen. Dit toestel draait op Android Pie. De EMUI launcher doet erg denken aan de iPhone, maar het is ook mogelijk om een menu knop toe te voegen zodat je apps in een los menu zitten in plaats van meerdere homescreens. Ondanks die optie vond ik dit niet fijn werken, dus heb ik een custom launcher genstalleerd met een icon pack, om de software zo meer op stock Android te laten lijken. Voor de rest heeft de software vrij agressief ram management, maar dit zorgt voor een goede batterij en is prima te overleven.

Specificaties:

De P30 Pro wordt aangedreven door een Kirin 980 SoC die gemaakt is door Huawei zelf, en is gekoppeld aan 8GB ram en 256GB intern geheugen. In mijn testen reageert de telefoon snel op alles, en ben ik geen enkele stottering tegen gekomen. Het lijkt er op dat Huawei de software van de telefoon goed op de hardware afgesteld heeft. Ze claimen dat door AI te gebruiken de telefoon ook langer snel blijft. Dit kan ik helaas niet nu testen, dit zal afgewacht moeten worden. De 8GB ram zorgt er voor dat apps lang genoeg in het geheugen blijven, en het switchen van applicaties voelt snel aan. Ik heb hier verder niks op aan te merken.

Camera:

De camera van dit toestel kan ik in twee woorden beschrijven: veelzijdig en fantastisch. Op de achterkant van het toestel zijn vier cameras te vinden: een 40MP camera met een RYYB sensor, een 8MP 5x zoom camera, een 12MP wide angle camera en een zogenaamde Time of Flight sensor. Overdag met genoeg licht zorgt de nieuwe RYYB sensor van de camera voor mooie kleuren met goed gebruik van HDR en mooie dynamische kleuren. De zoom camera zorgt ervoor dat je 5x optisch in kan zoomen (dus zonder kwaliteitsverlies), en dit is erg fijn om dichter bij objecten te komen of foto's te maken van objecten waar je anders niet kan komen. De wide angle camera heb ik niet bijzonder veel gebruikt, maar het is fijn om te hebben als je anders mensen of dingen niet goed in beeld kan krijgen. De ToF sensor wordt gebruikt voor portrait mode foto's. Deze meet de afstand tussen objecten en de camera, en kan zo goed onderscheid maken tussen het onderwerp van de foto en de achtergrond, en past aan de hand van deze data een mooi Bokeh effect toe. De randjes van het onderwerp waren een beetje zacht, maar het eindresultaat zag er erg mooi uit. Het enige nadeel is dat deze portrait modus alleen gebruikt kan worden op mensen, en niet voor objecten.

In de nacht is waar de camera echt laat zien wat die kan. De normale foto modus zorgt al voor een bijzonder goed belicht beeld, en de night mode ziet hier dingen die je ook met het blote ook absoluut niet kan zien. Ik bleef me verwonderen over deze night mode, en voor mensen die vaak foto's maken in donkere omgevingen of 's nachts is dit een must en absolute aanraden, er is op het moment geen telefoon op de markt die hier in de buurt komt.

Conclusie:

De conclusie voor deze telefoon is een lastige. Wegens de handelsoorlog tussen de VS en China is Huawei op een blacklist geplaatst, waardoor het werken met Google lastig is. Dit lijkt een probleem te zijn wat in de toekomst opgelost kan worden, maar dit is op het moment nog niet zeker. Mocht dit niet opgelost worden kan deze telefoon geen grote Android software updates meer ontvangen, waardoor die achter gaat lopen met functionaliteit en beveiliging.

Mocht dit niet gespeeld hebben dan zou ik het toestel aan iedereen aanraden. De software laat wat te wensen over, maar met een launcher kan dit goed opgelost worden. De camera is geweldig en potentieel de beste en meest veelzijdige op een telefoon nu, en dit kan ook over de batterij gezegd worden. Als je een power user bent en niet veel geeft om software updates kan je deze telefoon met een gerust hart kopen. Als je software en beveiliging belangrijk vindt dan zou ik nog even wachten op de uitkomst van deze handelsoorlog.

7 0

“Revolutionaire cameraphone komt met eigenaardigheden”

PhoneArena ·

 • Stijlvol ontwerp
 • Prachtig OLED-scherm
 • Degelijke batterijduur
 • Nachtmodus en camerazoom is revolutionair
 • 40 Watt snelladen
 • Prijzig vlak na uitkomen
 • Onduidelijkheid over update-beleid
 • Typische EMUI gebreken zoals ontbreken pulll-down notificaties
 • Tegenvallend audio luidsprekers
 • Eigen type geheugenkaart lastig verkrijgbaar

Bron: https://www.phonearena.com/reviews/Huawei-P30-Pro-Review_id4627

1 2

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten

Klik hier om ook een review te geven