HTC HD2 review


Veel mensen, waaronder wij, keken lange tijd uit naar de release van de HTC HD2. Vooral de supersnelle 1 GHz processor sprak tot de verbeelding.

Maar ook het feit dat dit het eerste toestel met het Sense UI voor Windows Mobile is, het eerste Windows Mobile toestel met een capacitief beeldscherm en de eerste HTC met flits is, maakten ons erg nieuwsgierig. Verder heeft de HTC HD2 met zijn 4.3 inch één van de grootste beeldschermen op de markt. Geen wonder dat we nieuwsgierig waren toch?

Concurrenten voor de HTC HD2 zijn de Samsung S8000 Jet, Sony Ericsson Satio en de Apple iPhone 3GS. Maar natuurlijk vergeten we de Android toestellen ook niet. Kan de HTC HD2 het volk weer een beetje laten houden van het Windows Mobile platform? Niet Alberto Stegeman, maar NieuweMobiel.NL zoekt het voor je uit!

Wat zit er bij het toestel?

De HTC HD2 komt in een compact doosje van wit en groen karton. Bij het open schuiven van het doosje lacht het toestel met het immens grote scherm je tegemoet. Het lijkt erop dat ze bij HTC ook de milieubewuste weg zijn ingeslagen, want er zit verder geen opdruk of iets wat duidt op het feit dat het hier om een toestel van HTC gaat op de doos. Hoogstwaarschijnlijk komt dit omdat het hier gaat om een test toestel. Aan accessoires is er ook niet veel bijgevoegd, met een microUSB kabel plus oplader, en handsfree headset moeten we het doen. Verder zit er een Li-Ion batterij met een capaciteit van 1230 mAh in de doos.

Wel moeten we er bij zeggen dat het om een testmodel gaat, dus wanneer je een toestel in de winkel koopt zullen er meer accessoires bij zitten, waaronder een 2 GB geheugenkaart, een pouch, handleiding en 15 dagen gratis navigatie.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel