Google Nexus S review


De nieuwe Android-telefoon van Google, de Nexus S. De Google Nexus S behoeft eigenlijk nauwelijks een inleiding aangezien hij die in de media al wel genoeg heeft gehad.

De telefoon is namelijk de eerste telefoon met het nieuwe Android 2.3 besturingssysteem, ook wel bekend als ‘Gingerbread’. Door de combinatie van een Google telefoon en een (Google) Android besturingssysteem moet de telefoon de ‘pure Google beleving’ vertegenwoordigen. Google is dan ook volledig geïntegreerd in de telefoon met allerlei applicaties.

De Nexus S is geproduceerd door Samsung en vertoont allerlei nieuwe snufjes. Zo heeft het apparaat NFC (Near Field Communication), een WiFi Hotspot functie en een hol(!) scherm. Daarbij is er nauwelijks sprake van een skin. Dit geeft de telefoon een totaal andere beleving. In deze review zullen alle vernieuwingen uitgebreid aan bod komen, net als vele andere aspecten zoals de camera en het uiterlijk. Constant zal daarbij in het achterhoofd worden gehouden hoe de Nexus S zich verhoudt tot de huidige smartphone-markt. Bovendien keken we wat je vandaag de dag met NFC in de praktijk kunt. En wat blijkt? Je kunt meer dan je denkt!

Wat zit er bij het toestel?

De Nexus S wordt aangeleverd in een klein kartonnen doosje. Bij het openen lacht de telefoon, gelegen in een kartonnen houder, je toe. De rest van de inhoud betreft een stereo in-ear headset, een USB-datakabel, een oplader en niet te vergeten de accu (1500 mAh lithium-ion). Opvallend is dat er geen gebruikershandleiding wordt meegeleverd. Op internet is deze echter gemakkelijk te achterhalen. Het aanbod van meegeleverde accessoires is kortom niet groot, maar over het algemeen komen we niets tekort.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel