BlackBerry Curve 8900 review


We testen vandaag de BlackBerry Curve 8900 die in eerste oogopslag niets anders lijkt dan een gekrompen Bold 9000. Als je beter kijkt zie je dat er wel degelijk verschillen zijn in uiterlijk, maar van binnen bleken er nog genoeg overeenkomsten te zijn.

BlackBerry heeft nou eenmaal een degelijk besturingssysteem, en waarom iets veranderen wanneer het goed werkt. De Curve 8900 bespeelt dezelfde markten als andere BlackBerry’s; de zakelijke.

Hiermee zal de Curve 8900 onder andere concurrentie ondervinden van de overige BlackBerry modellen maar ook met toestellen als de Sony Ericsson XPERIA X1, T-Mobile G1 en de HTC Touch Pro P4600.

Omdat het volledige QWERTY toetsenbord een zeer belangrijk onderdeel van dit toestel is zullen we dat onder extra’s uitvoerig bespreken. Maar de Curve heeft natuurlijk nog veel meer te bieden zoals een handige trackball, WiFi en GPRS, interne GPS ontvanger, 3.2 megapixel camera met flitser, 3.5 mm audiojackplug, MicroSD compatibiliteit voor grotere opslagmogelijkheden en een batterij waarmee je een kleine eengezinswoning een maand warm van kan houden.

Wat zit er bij het toestel?

Net als de Bold 9000 komt de Curve 8900 in een karig en deprimerend doosje. In dat doosje bevindt zich een Curve, een USB kabel, een oplader, internationale vervormstukken voor het stopcontact, oordopjes, handleidingen, CD-ROM's en een beschermhoesje. Eigenlijk alles behalve de oordopjes is van goede kwaliteit. Gelukkig heeft de Curve een 3.5 mm audiojackplug en kunnen die oordopjes zonder veel moeite vervangen worden. De Curve wordt standaard geleverd met een batterij van 1400 mAh waarover meer onder het kopje uithoudingsvermogen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel