BlackBerry Bold 9000 review


Veel telefoons hebben als doelgroep de zakenpersoon, geen enkele bedient deze zoals de BlackBerry dat doet. BlackBerry is inmiddels een begrip geworden, en staat nagenoeg synoniem aan een zakelijk toestel. Vandaag testen we de BlackBerry Bold 9000.

Inmiddels niet meer de allerlaatste telg in de familie maar toch een toestel wat absoluut meekan met de laatste standaarden.

De voornaamste concurrentie zal dan ook komen van de BlackBerry Storm, de nieuwste BlackBerry variant uitgerust met touchscreen. Voor degenen die liever deze laatste ontwikkeling niet op de voet volgen is de Bold een uitstekend alternatief. Overige concurrentie zal komen van telefoons als de HTC Touch Pro en de Sony Ericsson Xperia X1, beiden ook uitgerust met een volledig QWERTY toetsenbord en gericht op de zakelijke gebruiker.

De Bold 9000 is een imposante verschijning met zijn verkleinde maar toch volledige toetsenbord en grote heldere scherm. De belangrijkste functie sluit direct aan bij de verwachtingen die het uiterlijk van de telefoon schept, het e-mail gemak. Dit toestel is perfect uitgerust met software die het zeer eenvoudig maakt volledige e-mails te sturen waarbij er geen compromissen gemaakt hoeven te worden omdat er verzonden wordt vanaf een mobiel toestel. De overige functies stellen ook zeker niet teleur. Zo beschikt het toestel over een goede camera, MP3-speler, snelle verbindingsmogelijkheden en GPS.

Wat zit er bij het toestel?

In de redelijk saaie en onopvallende doos tref je de volgende items aan; een BlackBerry Bold 9000, een accu, oplader, handleiding, CD-ROM met software, USB kabel, 1 GB MicroSD geheugenkaart, headset en een holster.

De oordopjes zijn ontzettend standaard, en lijken van de goedkoopste producent vandaan te komen. De oplader zelf is eigenlijk net voldoende, en voelt gammel aan. De doos als geheel geeft een beetje een droevige indruk door het ontwerp en de matige kwaliteit van de inhoud. Gelukkig heeft dit geen betrekking op de telefoon zelf. De bijgeleverde lithium polymeer batterij heeft 1500 mAh waaronder de SIM kaart schuilt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel