Apple iPhone 3G S review


Het heeft even geduurd, maar hier is dan toch de review van de iPhone 3GS! Ook dit keer was de telecomwereld maanden van tevoren al bezig met de nieuwe iPhone.

Wat zouden de mensen in Cupertino nu weer bedacht hebben? De introductie van de iPhone 3G zette de telefoon redelijk op zijn kop en men hoopte dat dit deze keer weer het geval was. Geruchten als een OLED multitouchscreen, een kompas, matzwarte iPhone en meer deden de ronde. Helaas bleken de meeste geruchten niet waar en was eigenlijk de grootste update het al aangekondigde iPhone OS 3.0, dat ook beschikbaar is voor de iPhone 3G.

In vergelijking met de iPhone 3G, heeft de iPhone 3GS geen veranderingen aan de buitenkant. Maar aan de binnenkant is er wel het één en ander veranderd. Waar het bij de 3GS omgaat is snelheid (de S staat dan ook voor Speed). En snel is de nieuwste iPhone zeker, applicaties en website laden gaat tot 2 a 3x sneller. Verder heeft de iPhone 3GS een nieuwe camerasensor die 3 megapixels ondersteunt, dit plus OS 3.0 zou voor betere foto’s moeten zorgen. Ook is het nu mogelijk om video’s te schieten. Verder zit er nog een kompas in de 3GS, zou die grafisch tot betere prestaties moeten komen, voice control en zou de batterij langer mee moeten gaan.

In deze review is de witte iPhone 3GS 16 GB getest, er is ook nog een 32 GB versie. De grootste concurrenten van de iPhone 3GS zijn op dit moment de Samsung i8910 Omnia HD, de Nokia 5800 XpressMusic en de HTC Hero

Wat zit er bij het toestel?

De iPhone 3GS zit in een schitterend vormgegeven wit doosje, welke maar liefst 23% kleiner is dan de iPhone 3G. Het doosje is overigens zwart wanneer je een zwarte iPhone 3GS aanschaft. Ondanks het kleine doosje zitten alle noodzakelijke accessoires er zeer netjes in. Een oplader, waarvan de kabel ook als USB kabel kan worden gebruikt, koptelefoon met afstandbediening en microfoon, een pinnetje voor het verwijderen van de SIM kaart en een snelstartersgids. De kwaliteit van de accessoires is uitstekend, alhoewel de koptelefoon van Apple altijd wat te wensen over laat. Gelukkig kan de koptelefoon gemakkelijk vervangen worden door de aanwezigheid van de 3.5 mm audio jack adapter. Net als bij de iPhone 3G geeft Apple het aantal mAh wat in de batterij zit niet vrij. Maar wat fanatiekelingen hebben de 3GS al uit elkaar gehaald en kwamen erachter dat de iPhone 3GS een 1219 mAh batterij heeft. Dit is 6% meer dan de iPhone 3G, want die had een 1150 mAh batterij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel