Firmware Update Friday - Week 50 2012

· 2 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Sony Xperia P, Xperia U, Xperia go, Xperia sola, Samsung Galaxy Note II, LG Optimus 2X en de HTC Windows Phone 8X.

Sony Xperia P, Xperia U, Xperia go en Xperia sola - ICS update

We beginnen deze week met een nieuwe software versie voor de Sony Xperia P, Xperia U, Xperia go en de Xperia sola. De Android-versie blijft helaas dezelfde, maar er worden wel tal van problemen opgelost. Waaronder aan WiFi, tethering, de camera, NFC en messaging. Bovendien is de stabiliteit verbeterd.

Huge Ice Cream Sandwich
Nomnomnom

Xperia U, Xperia go and Xperia sola gebruikers met Ice Cream Sandwich kunnen de update via het toestel zelf uitvoeren. Zij die nog onder Gingerbread werken zullen de update via de PC of Mac moeten uitvoeren. Xperia P-gebruikers krijgen een notificatie op hun telefoon zodra de update beschikbaar is. Je kunt ook kijken op http://www.sonymobile.com/nl/software/ voor meer informatie.

Samsung Galaxy Note II - Android 4.2.1

Tevens een update voor de internationale versie van de Galaxy Note II. Ditmaal wel een ophoging van de Android-versie. Je krijgt niet alleen alle nieuwe functies die bij Android 4.2.1 horen, maar ook enkele Samsung toevoegingen zoals wijzigingen aan de notificatiebalk en een nieuw toetsenbord. Bovendien moet het toestel nog soepeler draaien.

De update komt via OTA binnen maar kan eventueel ook via Kies worden gedownload. Zorg wel voor een volledige back-up vooraf.

LG Optimus 2X - Android Ice Cream Sandwich

LG wordt nog wel eens beschuldigd dat het update traag uitbrengt. Dat mag in dit geval waar zijn, wij denken dat gebruikers van de verouderde Optimus 2X erg blij zullen zijn met deze update.

HTC Windows Phone 8X - build 10211 (Portico)

Erg lang is de Windows Phone 8X van HTC nog niet op de markt, toch wordt het toestel al op een update getrakteerd. Een kleintje, dat wel, maar wel een interessante.

Deze update brengt namelijk een 'keep WiFi alive'-optie naar je toestel. Een bekritiseerd onderdeel van Windows Phone is dat de WiFi-verbinding verbroken wordt zodra je het toestel op standby zet. Nagenoeg het grootste deel van de dag dus. Verder zou een bug vertrapt zijn die je 8X spontaan liet rebooten. Genoeg reden dus om de update uit te voeren. Dat kan overigens Over-The-Air.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel