Chinese fabrikant Meizu presenteert supersmartphone


Na ZTE en Huawei heeft een derde Chinese fabrikant een supersmartphone gepresenteerd: Meizu komt met de MX, die eerst helaas alleen in China en Hong Kong op de markt komt.

De MX, die opvallende gelijkenissen met de iPhone 4(S) van Apple vertoont, heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 960 x 640 pixels. Meizu is langere tijd een luis in de pels van Apple, met toestellen die opvallende gelijkenissen met de toestellen van Apple hebben. Het toestel heeft een 1.4 GHz dualcore-processor en wordt geleverd met 1 GB RAM en 16 GB opslagruimte. Met de 8 megapixel camera achterop de smartphone kunnen de Chinese kopers video’s opnemen in 1080p.

Meizu mx en release

Meizu heeft een eigen skin voor Android ontwikkeld, genaamd ‘Flyme OS’. Deze skin draait op Android 2.3.5, en biedt integratie voor allerhande Chinese social media. Een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zou al onderweg zijn. Door de sterke gelijkenissen met de iPhone verwachten wij geen spoedige Europese release. Die zou ongetwijfeld tot rechtszaken leiden, maar Meizu en z’n Chinese concurrenten ZTE en Huawei zijn wat ons betreft meer dan welkom om goede maar goedkope toestellen naar Europa te brengen.

Bron: Unwiredview.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel