Samsung werkt aan 20 megapixel cameramodule


Samsung zou zijn begonnen met de ontwikkeling van 20 megapixel cameramodules. Deze zouden in de tweede helft van 2014 klaar moeten zijn, net op tijd voor de Galaxy Note 4.

Voorlopig zullen we vooral 16 megapixel camera's aantreffen in Samsung-telefoons. Het bedrijf zou ruim een kwart van al haar smartphone voor 2014 willen uitrusten met een dergelijke cameramodule. Mogelijk zijn deze voorzien van de zogenaamde ISOCELL-sensor met een groter dynamisch bereik en betere autofocus. De pixels daarop zouden 1,12 µm (micrometer) grootklein zijn.

Samsung lens

Nadeel voorlopig van die 16 megapixel cameramodules is dat ze optische beeldstabilisatie ontberen. We zien andere telecomfabrikanten die gewilde eigenschap al wel toepassen. Helaas lijkt hiermee Samsung voorlopig eerst werk te maken van het vergroten van het aantal megapixels. Iets waar je an sich niet veel aan hebt. De modules moeten in de tweede helft van 2014 beschikbaar komen. Net op tijd dus voor de Galaxy Note 4. Op dit moment past Sony al een 20 megapixel camera toe in een mobiele telefoon; de Xperia Z1.

Bron: Etnews.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel