Robots iPhone-fabriek te onnauwkeurig volgens Apple


Apple heeft het aan de stok met robots, en dan hebben we het niet over Android. Nee, de robots die in de Foxconn-fabriek aan het werk waren gezet bij de productie van de iPhone 6 zijn niet precies genoeg. De Foxbots krijgen nu een andere taak.

Bij de Chinese fabriek waar ze de iPhone in elkaar schroeven dachten ze het ei van Columbus te hebben gevonden! Wat is nog goedkoper dan een Chinese arbeider? Een robot! Die mekkert ook niet over lange werktijden en raakt niet vermoeid na een dag schroeven. Maar dat blijkt in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste generatie 'Foxbots' voldoen namelijk niet aan de hoge standaard van Apple.

Foxconn factory
Hier hoeven ze voorlopig niet voor hun baantje te vrezen

Voorlopig hoefden de robots niets anders te doen dan schroeven aandraaien en grote componenten in elkaar zetten. De nauwkeurigheid van deze bots lag op 0,05 millimeter maar Apple vereist een nauwkeurigheid van 0,02 millimeter. En daarom zou Foxconn werken aan een tweede generatie robots die beter geschikt zijn voor het preciezere werk. Tot die tijd zit er weinig anders op dan massaal Chinese werknemers in te huren. Voor de iPhone 6 schijnt Foxconn naar verluidt 100.000 extra werknemers aangetrokken te hebben.

Foto: Blade M (cc)
Bron: Jiemian.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel