Microsoft betaalt app-ontwikkelaars pas volgend jaar


Microsoft heeft op het ontwikkelaars-forum gemeld dat uitbetalingen voor apps de komende maanden nog niet zullen beginnen. Dat gaat ongetwijfeld een hele fijne kerst opleveren voor veel programmeurs die al vanaf oktober bezig zijn!

Uitbetalingen aan app-programmeurs staan momenteel ingeroosterd voor februari 2011. Dit is opmerkelijk, aangezien Microsoft al vanaf oktober inzendingen van apps ontving. Daarenboven verdient de softwaregigant zelf wel geld aan de apps. Dit is natuurlijk niet te verantwoorden en bovendien niet bepaald een slimme zet. Apps worden steeds belangrijker in de smartphone-markt, en dus wil je programmeurs tevreden houden.

Statistieken

Justin Yu, de ontwikkelaar van de app GoVoice, merkte op dat Microsoft ook slechte statistieken bijhoudt. Hij kan dus niet achterhalen hoe vaak zijn app is verkocht en berekenen of eventuele updates financieel de moeite waard zijn. Deze slechte informatievoorziening, gekoppeld aan de trage uitbetaling, maakt dat het momenteel minder interessant wordt om een WP7-app te schrijven. Microsoft zal snel met een oplossing moeten komen, om developers binnenboord te houden.

Bron: Phonearena.comPraat mee over dit artikel