Microsoft betaalt app-ontwikkelaars eerder


Eerder berichtten we dat Microsoft app-ontwikkelaars voor Windows Phone 7 pas in februari van 2011 zou uitbetalen, en dat de statistieken slecht waren. Goed nieuws voor de programmeurs, ze krijgen in januari uitbetaald.

Begin deze maand werd duidelijk dat Microsoft zijn app-ontwikkelaars weinig prikkels gaf hard door te werken. Programmeurs, die al vanaf oktober bezig waren, kregen te horen dat ze volgens de financiële planning van de softwaregigant pas in februari van 2011 uitbetaald zouden krijgen. Daarenboven waren er nauwelijks statistieken, dus wisten ontwikkelaars niet hoeveel hun apps verkochten. Dit is belangrijk, omdat ze zo kunnen inschatten of ze verder moeten investeren in hun product. Microsoft heeft nu beide problemen aangepakt.

Tegemoetkoming

Microsoft gaat de ontwikkelaars een maand eerder uitbetalen. Daarnaast zijn er rapporten beschikbaar gemaakt voor programmeurs, zodat ze kunnen zien hoe vaak hun app is gedownload, in totaal en dagelijks. Het lijkt ons een verstandige zet van Microsoft. Apps worden steeds belangrijker in de smartphonewereld. Geen programmeurs, geen apps.

Bron: Intomobile.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel