Samsung geeft details Bada 2.0


Samsung maakt duidelijk weer van haar eigen besturingssysteem Bada. Versie 2 moet volgend jaar het levenslicht zien en wie denkt dat Bada-telefoons niet populair zijn; afgelopen jaar heeft Samsung er 5 miljoen van verkocht.

Het allereerste Bada-toestel, de Samsung Wave, bleek een groter succes dan menig critici had verwacht. Vermoedelijk kwam dit mede door de introductie van het revolutionaire Super AMOLED-technologie. Maar daar zou het niet bij blijven, inmiddels telt onze database 6 op Bada gebaseerde telefoons waarvan de Wave II het meest recentst is. Deze telefoon is met versie 1.2 van Bada voorzien, hoogtijd dus voor een grote update.

Samsung Bada 2.0

Deze komt in de vorm van versie 2 dat met name een verbeterde gebruikersinterface, NFC-ondersteuning en operator-billing. Op vrijwel elk aspect pakt Samsung haar eigen OS aan; nieuw SDK (waaronder voor de Mac), diverse framework aanpassingen, security verbeteringen en betere integratie met sociale netwerken. De eerste Bada 2.0-toestellen worden volgend jaar verwacht. Of de huidige modellen ook een update krijgen naar versie 2.0 is nog onduidelijk.

Onverwacht succes

Bada heeft Samsung afgelopen jaar geen windeieren gelegd. Samsung verkocht afgelopen jaar 5 miljoen Bada-telefoons. Voor volgend jaar leggen de Zuid-Koreanen de lat hoog. Het bedrijf hoopt in de eerste helft van 2011 maar liefst 10 miljoen te kunnen verkopen.

Bron: SamsungHub.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel