Samsung presenteert nieuwe Bada-toestellen


De Wave-serie van Samsung blijft zich uitbreiden. Het Koreaanse bedrijf heeft vandaag onder andere de Wave 575 aangekondigd, een budget-toestel met een 3.2 inch touchscreen.

Tegelijkertijd presenteert Samsung de Wave 525, die eerder Wave 2 genoemd werd, en de Wave 533. Dat toestel ging voorheen als Wave 2 pro door het leven.

Samsungwave525
De Wave 525/575 (links) en Wave 533 (rechts)

Bada

De toestellen draaien alledrie op het Bada-OS, een door Samsung ontwikkeld besturingssysteem. De al bekende toestellen in de Wave-serie draaien ook op dit OS. Bada kent, net als Android, iOS en Windows Phone 7, de mogelijkheid om het basissysteem uit te breiden met applicaties. De nu gepresenteerde toestellen richten zich op de onderkant van de smartphonemarkt. Met een 3.2 inch touchscreen en een 3.2 Megapixel camera zijn de toestellen geschikt voor consumenten die wél een smartphone willen, maar weinig te besteden hebben.

De Wave 525 en Wave 575 zijn vrijwel identiek. Het enige verschil is de ondersteuning van HSDPA-verbindingen. De 575 kan dat wel, de de 525 niet. De 533 kan gezien worden als een 525 met uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Ook dat toestel ondersteunt dus geen HSDPA. De 575 komt waarschijnlijk in november naar ons land. Het is nog onbekend of en wanneer de andere toestellen komen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel