Apple verantwoordelijk voor daling smartphone-diefstallen


Samen met iOS 7 heeft Apple de activation lock geïntroduceerd waarmee iemand zonder het bijbehorende Apple ID-wachtwoord geen gebruik kan maken van een iPhone. Handig bij verlies of diefstal. Niet zo handig voor dieven, zo blijkt nu.

Want het aantal smartphonediefstallen is drastisch zijn gedaald zo heeft het Amerikaanse FCC berekend. De stad San Francisco bijvoorbeeld zag een daling van 38% in het aantal telefoondiefstallen en ook aan onze kant van de plas in Londen ging het percentage met bijna 25% omlaag. De daling zou zijn ingezet nadat Apple de Activation Lock samen met iOS 7 had geïntroduceerd.

Find my iPhone
Niet alleen je iPhone terugvinden met 'Find my iPhone' maar ook boeven afschrikken

Iedereen die beschikt over een iPhone met minimaal iOS 7 en 'Find My iPhone' heeft ingeschakeld maakt gebruik van de Activation Lock. Hierna is het niet mogelijk om zonder het bijbehorende Apple ID-wachtwoord de 'Find My iPhone'-dienst uit te schakelen, de iPhone te wissen of hem opnieuw te activeren. Eigenlijk heb je dus helemaal niets aan een iPhone. Dieven hebben dat door en beginnen er niet eens meer aan zo lijkt. Zelf controleren of 'Find My iPhone' aan staat kan via Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone.

Bron: WSJ


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel