Mediaspeler van Android 3.0 Honeycomb gelekt


Google werkt aan ingrijpende vernieuwingen voor de mediaspeler van Android. In de volgende versie van het besturingssysteem vind je een speler met een nieuw uiterlijk. Ook geeft de nieuwe app de mogelijkheid om muziek te streamen.

De muziek-applicatie van Android krijgt een kleurige achtergrond, die in de plaats van de huidige zwarte standaard-achtergrond komt. De player was al te zien in een presentatie die Andy Rubin gaf van een nieuwe tablet met Android 3.0 Honeycomb. De beelden die destijds naar buiten kwamen waren zo vaag dat niet te zien was wat precies de functionaliteit van de app is. Ondertussen kunnen we meer zien, ondermeer in een YouTube-video:

Eigen muziekdienst

Opvallend is de menuknop in de applicatie. Op dit moment is de menu-knop in Android nog een fysieke knop. Dat gaat mogelijk veranderen. Het is de verwachting dat de nieuwe muziek-app tegelijk met een eigen muziekdienst van Google komt. Het is al langer bekend dat Google plannen heeft om te gaan concurreren met iTunes van Apple. Android zou een uitstekend platform zijn om deze dienst te lanceren.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel