Sony Ericsson stelt Yendo uit


Sony Ericsson heeft de Yendo uitgesteld, omdat het bedrijf niet tevreden is met de software van het toestel. De telefoon zou oorspronkelijk in het derde kwartaal van dit jaar komen, maar is nu teruggestuurd naar het ontwikkelteam.

"De user experience staat bij ons centraal. Wij vonden die nog niet op het niveau dat we graag willen", zegt Harold de Kort van Sony Ericsson. Het softwareteam van het Japans/Zweedse merk heeft daarom extra tijd gekregen voor de ontwikkeling van het toestel. Het uitstellen van de Yendo geldt wereldwijd. Het toestel komt naar verwachting in februari 2011 op de markt.

Se yendo

Niet leverbaar

Meerdere webshops veranderden de status van de Yendo deze week opeens naar "niet leverbaar". Volgens De Kort vinden retailers het jammer dat het toestel is uitgesteld, maar vinden zij het een goede keuze. Het gebeurt overigens vaker dat fabrikanten technische problemen hebben. Sony Ericsson overkwam het eerder met de Satio. De verkoop van dat toestel werd zelfs tijdelijk gestaakt. Het is daarom een goede zet van Sony Ericsson om grote problemen voor te zijn, en de levering van de Yendo uit te stellen.

De Yendo wordt Sony Ericssons eerste 'Full Touch' Walkman-telefoon. Het toestel lijkt op een X10 mini, maar dan met een Walkman-logo. In tegenstelling tot de X10 mini draait de Yendo niet op Android, maar op een eigen besturingssysteem.


Prijsvergelijker Sony Ericsson Yendo

Toon alle aanbiedingen van de Sony Ericsson Yendo


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel