Samsung gaat groen met de Evergreen


Samsung presenteert vandaag de Evergreen, een toestel gemaakt van 70% gerecycled plastic, verpakt in een doos van 80% hergebruikt papier. Het mobieltje is PVC-, BFR- en Beryllium-vrij en komt met een extrazuinige oplader.

De milieuvriendelijke Evergreen levert qua specs weinig in voor zijn groenigheid. Zo heeft het toestel maar liefst twee toetsenborden, een slide-out QWERTY en een standaard numeriek, een 2 megapixel camera, 2.4 inch display en 3G connectiviteit. Duidelijk niet het neusje van de zalm wat smartphones betreft, maar voor een eerste groene poging niet slecht.

QWERTY slider met twee toetsenborden
QWERTY slider met twee toetsenborden

Design

Ook het uiterlijk hoeft niet te lijden onder het gegeven dat het meeste plastic gerecycled is. Hieronder hebben we nog een aantal foto’s van de Evergreen. Een mooi voorbeeld dat recyclen niet perse saai en grijs hoeft te zijn.

VooraanzichtAchterkant

Voorlopig alleen in de VS

De Samsung Evergreen is voorlopig alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar, via provider AT&T. Samsung heeft het toestel nog niet in Europa aangekondigd. Het is dus onduidelijk of dit toestel ook naar ons land komt.Praat mee over dit artikel