Android Market krijgt leeftijdsvignetten


Ontwikkelaars van Android-applicaties zijn binnenkort verplicht om aan te geven voor welke leeftijdscategorie hun applicatie geschikt is. Wie vanaf komende week een app indient ontkomt niet aan classificatie.

Alle ontwikkelaars van Android-applicaties zijn binnenkort verplicht om aan te geven voor welke leeftijdscategorie hun applicatie geschikt is. Ook bestaande applicaties moeten door de ontwikkelaars worden ingedeeld in een leeftijdscategorie. Doen ze dat niet, dan krijgt hun app automatisch het vignet 'Volwassen'. Wie al een app in de Android Market heeft, krijgt een paar weken de tijd om een classificatie toe te voegen.

Locatiegegevens

Ontwikkelaars kunnen kiezen uit de categorieën 'alle leeftijden', 'jonge tiener', 'tiener' en 'volwassen'. Bij het classificeren gaat het volgens de richtlijnen van Google niet alleen om expliciete taal in apps. Ook de manier waarop een app omgaat met de locatiegegevens van een gebruiker doet ertoe.

Google: "Toepassingen met de classificatie 'alle' mogen gebruikers nooit vragen om hun locatie. Apps die toegang vragen tot routegegevens of heel precieze locatiegegevens moeten worden geclassificeerd als 'jonge tiener' of hoger. Apps die gebruikers in staat stellen hun locatie te publiceren of met anderen te delen, moeten worden geclassificeerd als 'tiener' of hoger."

Bron: Android-developers.blogspot.com



Praat mee over dit artikel