Eerste verkoopcijfers Windows Phone 7: Samsung aan kop

· 1 reactie


De eerste verkoopcijfers van Windows Phone 7-toestellen in de Verenigde Staten laten zien dat Samsung de meeste toestellen met het nieuwe besturingssysteem wist te verkopen.

Samsung pakte 51 procent van de Windows Phone 7-markt. Op enige afstand volgt HTC, dat met een aandeel van 37 procent behoorlijk groter is dan LG en Dell, die het met respectievelijk 9 en 3 procent moeten doen. Samsung neemt daarmee de leiding in de mobiele Windows-markt over van HTC, dat in de VS de leiding had toen Windows Mobile 6.5 nog gebruikt werd.

Wp7 eerstecijfers

Nieuwe markt

Bij de cijfers moet de kanttekening gemaakt worden dat het hier om de allereerste verkoopcijfers gaat. Windows Phone 7 is in de VS korter dan een maand op de markt, en de fabrikanten hebben nog geen compleet programma smartphones met WP7 op de markt. HTC brengt in de VS alleen de Surround een toestel met een uitschuivende dolby-speaker. LG verkoopt aan de andere kant van de oceaan de Optimus 7. Dell doet het vooralsnog ook met één toestel: De Venue Pro.

Samsung is de enige fabrikant die twee toestellen op de Amerika Omnia 7, en de Focus, het toestel dat door Bill Gates gebruikt wordt. Het simpele feit dat Samsung twee telefoons op de markt heeft, en dus keuze biedt, kan deels als een verklaring gelden voor de koppositie van het Koreaanse merk.

Bron: Wmpoweruser.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel