Google Docs bewerken nu mogelijk op Android en iOS


Het bewerken van documenten gemaakt of opgeslagen in Google Docs is vanaf gisteren mogelijk gemaakt voor Android en iOS. Eerder was het alleen mogelijk documenten te bekijken.

De groeiende populariteit van Google Docs ging gepaard met een stijgend aantal verzoeken om documenten mobiel te kunnen aanpassen. Met alterenatieve software kon het natuurlijk al veel langer, maar nu komt Google met een eigen oplossing. Het grote voordeel van Google Docs is dat documenten direct overal tegelijk aangepast worden omdat ze online staan. Dit bespaart onnodig up- en downloaden. Bovendien doet Google Docs het ook nog eens realtime! Het enige wat je nodig hebt is een Google-account want de dienst is simpel te bereiken door te surfen naar docs.google.com.

Google Docs

Voor degenen die niet bekend zijn met Google Docs zijn: Docs is een dienst van Google waarmee documenten zoals tekst en spreadsheets ge-upload en gemaakt kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat ze opgeslagen worden bij Google. Ze zijn dus op alle computers met een internet verbinding beschikbaar. Bovendien is de kans dat de server van Google je documeneten kwijtraakt door en crash aanzienlijk kleiner dan bij de gemiddelde PC. Een bijkomend voordeel is dat documenten gedeeld kunnen worden, waardoor Docs steeds populairder wordt bij bedrijven.

Bron: Intomobile.com



Praat mee over dit artikel