Reviewer: Sony Ericsson Anzu valt tegen

· 1 reactie


De Russische reviewer Eldar Murtazin en zijn collega's konden alvast het nieuwe paradepaardje van Sony Ericsson proberen. De Anzu liet daarbij geen onuitwisbare indruk achter.

Martin Elm, die de review schrijft, noemt een aantal kritiekpunten op de Anzu, die waarschijnlijk als X12 op de markt zal komen. Hij is niet onder de indruk van de bouwkwaliteit van de opvolger van de Xperia X10. Ook de processor én de Android-versie die op het 4,3-inch-toestel geïnstalleerd staat vallen tegen.

Sonyericcson anzu

Android

De Sony Ericsson Anzu die in het bezit is van Murtazin en de zijnen, draait op een onaangepaste versie van Android 2.1. Volgens de reviewers zal de Anzu op de markt komen met Android 2.2, opgeleukt met de aanpassingen aan Android die we kennen van de andere toestellen van het Japans/Zweedse merk. Hoewel 2.2 Froyo de nieuwste versie van Android is, is dat toch een tegenvaller. We moeten namelijk nog even wachten op de Anzu. Tegen de tijd dat het toestel op markt komt is Android 2.3 Gingerbread al uitgekomen, en zullen ook de eerste toestellen met Gingerbread op de markt zijn. Bij de release loopt het toestel dus al achter op de concurrentie.

Sonyericsson anzu2

Processor

De Anzu heeft dezelfde processor als de HTC Desire Z, een 800Mhz-exemplaar van Qualcomm. Er is niets mis met die processor, maar hij kan zich moeilijk meten met concurrerende topmodellen van HTC en Samsung. Bovendien moet de Anzu/X12 de strijd aan gaan met de opvolgers van de huidige generatie vlaggenschippen. Martin Elm denkt dat dat moeilijk wordt.

Bouwkwaliteit

Volgens de reviewer voelt de Sony Ericsson Anzu minder solide aan dan de X10. Mogelijk komt dat doordat het toestel dat voor de review gebruikt werd niet de definitieve versie is. We hopen maar dat Sony Ericsson de kwaliteit van het toestel nog wat verbetert voordat het op de markt komt. De reviewers zijn overigens wél positief over de camera, die met 12 Megapixel dezelfde resolutie heeft als de camera van de Nokia N8.

Bron: Mobile-review.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel