Is dit de Sony Ericsson X12?


Nieuwe foto's laten een tot nu toe onbekend toestel van Sony Ericsson zien. De smartphone heeft een groot scherm, en zou wel eens de nieuwe Android-topper van het Japans/Zweedse merk kunnen worden.

Opvallend is dat het toestel erg dun is, veel dunner dan smartphones die we tot nu toe hebben gezien van andere fabrikanten. Het toestel heeft een groot touchscreen van 4,3 inch, net zo groot als dat van de HTC Desire HD. Sony Ericsson volgt daarmee de trend van steeds groter wordende displays op smartphone. De X112 wordt waarschijnlijk de opvolger van de iets kleinere Xperia X10.

X122

Dubbele camera?

Volgens geruchten heeft de telefoon een dubbele camera, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. De camera aan de achterkant kan volgens bronnen opnemen in 1080p. Dat zagen we nog niet eerder op een smartphone.

Sonyericssonx12

De X12, die de codenaam Anzu heeft, lijkt verder te passen in de traditie van Sony Ericsson om minstens één versie van Android achter te lopen. Die strategie kan passen in een streven om altijd zo stabiel mogelijk software af te leveren, maar is voor een aantal kopers reden om een telefoon van een andere merk aan te schaffen. De X12 draait Android 2.1, terwijl het toestel nog in ontwikkeling is. Mogelijk zorgt Sony Ericsson nog voor de release van het toestel voor een update. Tegen de tijd dat de X12 op de markt komt is Android 2.3 Gingerbread al lang beschikbaar. Zonder update loopt het toestel dan twee Android-versies achter.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel