Nokia kondigt Mobile TV Edition aan van de 5330


Nokia trakteert ons vandaag op een nieuwe telefoon; de Nokia 5330 Mobile TV Edition. Dit multimedia-pokkie vermaakt je met mobiel TV en geeft toegang tot sociale netwerken, muziek en games.

En dat allemaal gecombineerd in één compacte 3G telefoon. Volgens Nokia zal het mobiel TV kijken in 2012 toenemen tot 300 miljoen consumenten wereldwijd. En als we het hebben over mobiel TV dan bedoelen we eigenlijk DVB-H.

Nokia 5330 Mobile TV Edition
Nokia 5330 Mobile TV Edition

In Nederland zou de Nokia 5330 Mobile TV Edition ideaal zijn in combinatie met MobielTV van KPN. Je kunt dan via je 5330 Mobile TV onderweg eenvoudig TV kijken met keuze uit 11 zenders. Kijken doe je overigens op een bescheiden 2.4 inch beeldscherm. En wil je niet iedereen laten meegenieten van je kijkbuis dan plug je eenvoudig je eigen koptelefoon in dankzij de 3.5 mm audio jack. En weet je even niet waar je nou moet kijken, dan raadpleeg je eenvoudig de Electronic Program Guide (EPG) voor het allerlaatste overzicht van TV programma's.

Nadeel is wel dat je je koptelefoon ingeplugd moet hebben om het allerbeste ontvangst te hebben. Dan is dan weer een tegenvaller van dit nieuwe toestel. Nokia beweert dat de batterij van de 5330 Mobile TV garant staat voor ongeveer 6 uur aan DVB-H gebruik. Best netjes voor een telefoon dat rond de 155 EURO moet kosten.

De Nokia 5330 Mobile TV Edition zal ergens in het eerste kwartaal van 2010 in de winkel liggen, ruim op tijd voor het WK volgend jaar in Zuid Afrika. Beschikbare kleuren zijn Glossy Black en Glossy White.



Praat mee over dit artikel