"Adobe stopt met Flash voor mobiel"

· 2 reacties


Adobe heeft aan journalisten van ZDNet toegegeven dat het stopt met de ontwikkeling van de Flash Player voor mobiele platformen zoals Android. Flash voor mobiel lag langer onder vuur en was daarom niet op bijvoorbeeld de iPhone terug te vinden.

Het bedrijf wil zich in de plaats van Flash toeleggen op Adobe AIR en HTML5. Een officiële verklaring is er nog niet, maar het lijkt er op dat ook Adobe lijkt te zijn gezwicht voor de bezwaren van Flash voor mobiel. Met name het batterijgebruik zou niet gunstig uitpakken, ook de vele beveiligingslekken zijn een probleem. Het bedrijf blijft overigens wel updates uitbrengen voor kritische beveiligingslekken.

Flash Player on mobile phone
Flash op een Android-telefoon

Kritiek

Flash voor mobiel kreeg vooral van Apple veel kritiek. Met name wijlen Jobs was daar debet aan. In een open brief legde hij zijn afgrijzen er eens over uit. Flash zou de voornaamste reden zijn dat Mac-computers crashen. Dat in combinatie met de vele beveiligingslekken en hoge energieconsumptie maakte het niet tot een product waarmee hij 'zijn geliefde' iOS-apparaten van wou voorzien. Concurrenten leken het ontbreken van Flash voor iOS aan te grijpen om als meerwaarde te promoten. Zij zullen in de toekomst hun strategie moeten aanpassen.

Bron: Zdnet.comPraat mee over dit artikel