Intel begint aan productie Oak Trail-platform voor tablets


Intel is momenteel een kleine speler op de markt van tablets en smartphones. Huidige processors zijn niet energiezuinig genoeg en produceren veelal nog teveel warmte. Het nieuwe Oak Trail-platform moet daar verandering in brengen.

En dat is maar goed ook want die toekomstige MeeGo-tablets draaien het liefst op een x86-processor, precies die soort waar Intel heer en meester is. Intel kijkt al langer met argusogen naar de steeds groter wordende markt van mobiele apparaten waar ARM-processors momenteel domineren. Wil Intel overleven dan zal het ook hier goede oplossingen moeten verzinnen en met energiezuinige platformen komen.

Intel Oak Trail
Intel Oak Trail

Hier komt het Oak Trail-platform om de hoek kijken; een combinatie van een Atom Z670 processor en een SM35-chipset. Naast energiezuinig is het ook erg voordelig om het toe te passen; fabrikanten kunnen Oak Trail in combinatie met het MeeGo OS al vanaf 25 dollar aanschaffen. Verwacht de nieuwe Oak Trail daarom voornamelijk in de wat meer goedkopere tablets.

ARM

ARM maakt zich in de tussentijd geen zorgen over de toekomst, aldus Tudor Brown President van ARM en één van de oprichters van het bedrijf;

“Er zijn drie factoren waarom processors op de ARM-architectuur voorlopig dominant blijven; ARM's goede samenwerking met silicium-partners die daardoor goede en veelzijdige oplossingen kunnen aanbieden aan hun eigen klanten, onze energiezuinige eigenschappen en de hoeveelheid ontwikkelde software rondom de chip-architectuur.”
De eerste producten die voorzien zijn van Intel's Oak Trail worden pas begin 2011 op de markt verwacht.



Praat mee over dit artikel