Hands-on Nokia Lumia 710 met Windows Phone

· 2 reacties


Nokia presenteerde vorige week op Nokia World twee nieuwe toestellen die draaien op Windows Phone 7.5 Mango. We lieten je al kennismaken met de Nokia Lumia 800, en hebben nu een Hands On van de Nokia Lumia 710 voor je.

De Lumia 710 is het goedkopere broertje van de Nokia Lumia 800. Nederland hoort bij de zes eerste landen waar de duurdere Lumia 800 te krijgen is, en moet nog even wachten totdat de Lumia 710 te krijgen is. Ga er maar vanuit dat dit toestel niet eerder dan 2012 in een Nederlandse winkel ligt. Is de Nokia 710 een toestel om op te wachten? In bepaalde opzichten is dat zeker zo, zeggen wij na de eerste kennismaking.

Img 9425

De Nokia 710 heeft een verkoopadviesprijs van 320 euro. Wij verwachten daarom dat dit toestel bij de introductie iets onder de 300 euro te krijgen zal zijn bij de goedkopere retailers. Dat is best voordelig voor een toestel met een snelle processor van 1.4 GHz. Dat merkten we ook toen we het toestel probeerden. De interface werkt net zo vlot als die van de Nokia 800, en dus sneller dan die van (bijvoorbeeld) de HTC Radar. Op de inhoud van het toestel is niet bezuinigd, wat voor een fijne smartphone-ervaring zorgt.

Img 9415

Om het toestel tóch goedkoper te maken dan de Lumia 800, moest Nokia ergens op bezuinigen, en deed dat op de behuizing. We waren onder de indruk van de bouwkwaliteit van de Lumia 800, die uit één stuk polycarbonaat gemaakt is. Niet dat de Lumia 710 slecht in elkaar zit, maar je voelt het verschil. Ook het scherm van de goedekopere Lumia haalt het niveaa van z’n duurdere broer niet. Dat betekent niet dat het scherm slecht is.

Img 9414

Nokia maakt daarmee geen slechte keuze. De Lumia 710 is een prima smartphone, die een uitkomst is als je budget geen smartphone uit het hoogste segment toestaat. Je hebt dan geen topmodel, maar door de vlotte werking van deze smartphone heb je wel toegang tot de services die Nokia óók op de Lumia 800 installeert, zoals Nokia Drive (op Nederlandse toestellen gewoon ‘Nokia Rijden’ genoemd) en Nokia Music.

Img 9417

Grote voordeel van Nokia Rijden zijn de gratis kaarten, die je thuis al kunt downloaden. Met de Lumia 710 wordt de TomTom overbodig, en het kost je geen cent extra. Dankzij de prima kaarten van Nokia-docter Navteq kom je ook met de goedkopere 710 waar je zijn moet. Ook Nokia Music is gratis te gebruiken en staat het downloaden van een playlist voordat je vertrekt toe. Ten opzichte van de Nokia 800 voegt de 710 de mogelijkheid van een verwisselbaar achtercover toe.

Img 9422

Het maakt dat de Nokia Lumia 710 bij de eerste kennismaking een toestel lijkt dat de moeite waard is. We houden daarbij wel een slag om de arm, want we hebben nog niet de kans gehad het toestel langere tijd te gebruiken, om zo de bruikbaarheid om langere termijn te testen. We hopen een review van dit toestel klaar te hebben tegen de tijd dat deze in de winkel ligt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel