299 dollar kostende Zopo ZP998 eerste met MediaTek octacore-processor


Nadat gisteren MediaTek haar eerste octacore processor aankondigde, 's wereld eerste echte mobiele octacore soc, stopt het Chinese Zopo hem nu al in een telefoon. Een telefoon die met een adviesprijs van 299 dollar zeker niet duur is.

Zopo bouwt al een tijdje aan haar merknaam maar heeft problemen om ook buiten thuisland China naamsbekendheid te krijgen. Het als eerste omarmen van MediaTek's MT6592 octacore-processor helpt dan natuurlijk wel. Naast de bijzondere processor beschikt de Zopo ZP998 over een ruim uitgevallen 5,5 inch beeldscherm met Full HD-resolutie.

Zopo ZP998
De Zopo ZP998

De cameramodule valt ook op; 14 megapixels met een maximale diafragmaopening van f/2.0 waarmee in theorie ook in het donker prima foto's geschoten kunnen worden. Verder is er 2 GB aan RAM-geheugen, Bluetooth 4.0 met LE-ondersteuning, NFC en de mogelijkheid om microSD-geheugenkaartjes te plaatsen. Meest in het oog springende eigenschap is echter z'n 299 dollar kostende prijskaartje. Op de website van Zopo kun je de ZP998 alvast pre-orderen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel