Binnenkort geen FCC-logo’s meer op achterzijde telefoons


Telefoonfabrikanten hoeven het FCC-logo en andere vreemde symbolen achterop hun telefoons te graveren. Voortaan volstaat ook een vermelding in het instellingenmenu. Europese regelgeving zal voorlopig wel blijven bestaan.

Het ontsiert telefoons wel een beetje, al die vreemde symbolen aan de achterkant van je telefoon. De Amerikaanse President heeft inmiddels een wet bekrachtigd dat een einde maakt aan dit circus. De E-Label Act schrijft voor dat dergelijke voorschriften voortaan ook in een menu zichtbaar mogen zijn. Voorheen moesten ze nog fysiek op het apparaat gegraveerd zijn. Dat bracht kosten met zich mee en daar wouden veel partijen vanaf.

Sony Xperia Z3 Compact label
Sony heeft de wettelijke voorschriften op een uittrekbaar label geplaatst binnenin de Xperia Z3 Compact

Alhoewel de wet bedoeld was om de kosten naar beneden te brengen en die uiteindelijk door te geven aan klanten denken we niet dat telefoons in de nabije toekomst hierdoor voordeliger gaan worden. Als telefoons al goedkoper worden dan zal dat dus niet door dit komen. Bovendien moeten fabrikanten nog altijd aan Europese regelgeving voldoen en dus blijven onder andere de CE-vermelding bestaan. Benieuwd naar wat alle symbolen achter op je telefoon nou eigenlijk betekenen? Ars Technica heeft een tijdje geleden daar een leuk artikel over geschreven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel