Apple weert Zwarte Piet-app (Update 2)

· 1 reactie


Ook Apple lijkt zich in de Zwarte Piet-discussie te hebben gemengt. Het Amerikaanse bedrijf heeft een app waarmee kinderen op de foto kunnen met Sinterklaas en Zwarte Piet geweigerd omdat hij aanstootgevend zou zijn.

De app zou in opdracht zijn gemaakt door de producers van de Club van Sinterklaas. Met de app was het de bedoeling dat een filter bovenop een foto geplaatst zou worden zodat het lijkt dat je met Sinterklaas en Zwarte Piet op de foto staat. Apple vond de afbeeldingen van Zwarte Piet echter te aanstootgevend en weigerde de app in de App Store.

Sint cam
Een filter in de afgekeurde app

Mogelijk gaat de maker de Pieten verwijderen waardoor je alleen nog maar met Sinterklaas op de foto kunt. Iets soortgelijks deden ze eerder met de Android-app. Momenteel woedt een felle discussie of het traditionele Sinterklaasfeest een racistisch karakter heeft, een discussie die volgens sommigen te lang duurt.

Update: Apple heeft de app, samen met afbeeldingen van Zwarte Piet, alsnog goedgekeurd. Waarom Apple alsnog de app heeft toegelaten tot de App Store is onbekend.

Update 2: De vreugde was van korte duur. Apple heeft de app toch weer uit de App Store verwijderd. De ontwikkelaar laat richting de iPhoneClub weten er een hard hoofd in te hebben dat de app ooit nog terugkomt.

Via: Tweakers.netPraat mee over dit artikel