Acer kondigt snelste Android smartphone van moment aan; Acer Liquid

· 1 reactie


We vroegen ons al af wie die snelle Snapdragon processor het eerst in een Android telefoon zou plaatsen. Het is dus Acer geworden. Windows Mobile was Android al voor, maar nu is er ook een Android toestel die de 1 GHz barrière doorbreekt.

Al is de snelheid van de processor nog niet hard bevestigd, maar erg aannemelijk is het wel. Het toestel krijgt de naam 'Acer Liquid' mee en draait onder Android versie 1.6. Opvallend is ook de flinke batterij van 1350 mAh. Deze moet ervoor zorgen dat je Liquid het een hele tijd volhoudt.

Android Liquid
Android Liquid

Acer heeft de Liquid niet voorzien van een standaard 'off-the-shelf' Android versie. Zo is de Liquid voorzien van een verbeterde Power Management om nog langer van je batterijlading te kunnen genieten. Handig voor de heavy-users onder ons! Ook de gebruikersinterface is anders dan bij standaard Android. Er zou met de Liquid eenvoudig toegang verkregen worden tot multimedia en websites en integreert het toestel je Facebook, Twitter, YouTube, Picasa en Flickr account naadloos met zichzelf.

Spinlets

De Liquid heeft een capacitief touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels. WVGA dus. Andere eigenschappen zijn een 5 megapixel camera, WiFi en GPS, MicroSD geheugenkaartslot en een 3.5 mm audio jack uitgang. Noemenswaardig aan de camera is verder dat hij aan geotagging doet en een verbeterde autofocus instelling heeft. Een ander noviteit van de Liquid zijn de Spinlets toepassingen. Acer blijft redelijk vaag in wat Spinlets precies zijn, zelf omschrijven ze ze als "toepassingen die gratis muziek en video streamt naar vrienden of familie door web-posting of e-mail". Wij willen een demo!

Wanneer de Acer Liquid precies in de winkel zal liggen en tegen welke prijs is nog niet bekend.



Praat mee over dit artikel