BlackBerry kondigt nieuwe Storm2 9520 en en Bold 9700 aan


Zojuist heeft RIM, de fabrikant achter de populaire zakelijke BlackBerry telefoons, de nieuwe Storm2 9520 aangekondigd. T-Mobile heeft de nieuwe Bold 9700 voor zijn rekening genomen door er melding van te maken op haar website.

Het mag geen verrassing zijn dat de BlackBerry Storm2 9520 de opvolger van de allereerste Storm 9500. Het goede nieuws; er is nu eindelijk WiFi. Het slechte nieuws; SurePress is er nog steeds!! Al is deze trouwens flink verbeterd volgens RIM.

BlackBerry Storm2 9520
BlackBerry Storm2 9520

Sure-dePRESSion

De eerste Storm is een toestel dat zowel geliefd als gehaat was. Dit is voornamelijk te wijten aan de SurePress technologie waarmee de Storm 9500 is uitgerust. Het touchscreen was hiermee in feite één grote knop. Om een knop op het scherm in te drukken moet je met je vinger ook écht op die de knop drukken. Licht aanraken, zoals bij capacitieve touchscreens het geval is, is niet voldoende. Je moet echt doordrukken. Iets waar je in het begin duidelijk aan moet wennen.

SurePress

De nieuwe SurePress technologie werkt anders. Het scherm geeft slechts licht mee en is het best te vergelijken met een capacitief touchscreen met resistive eigenschappen. Hiermee heeft RIM wederom een touchscreen de nodige feedback eigenschappen gegeven. In de praktijk moet het betekenen dat het scherm beter reageert en dat typen lekkerder werkt.

BlackBerry Bold 9700

Nog niet officieel door RIM aangekondigd, maar wel verschenen op de Duitse website van T-Mobile; de nieuwe Bold. Uiteraard volgt deze 9700 de 'oudere' Bold 9000 op.

BlackBerry Bold 9700

Zoals de advertentie ons doet geloven is het formaat van de nieuwe Bold vergelijkbaar met die van de Curve. Helaas zullen voor de overige specificaties even moeten wachten totdat RIM het toestel zelf officieel aankondigt. Lang zal dit niet meer duren, want volgens T-Mobile ligt het toestel al vanaf november in de winkel.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel