Nokia E7 Hands-on

· 7 reacties


Vorige maand lanceerde Nokia in Londen de nieuwe E7. Hoewel het toestel pas 2011 op de markt komt, hadden wij alvast de kans om het toestel te proberen.

Zo'n vroege test is natuurlijk fantastisch, maar zorgt er wel voor dat we wat voorbehoud moeten maken voordat we ons oordeel vellen. Het menu van de E7 is volledig functioneel, en de hardware ziet er gelikt uit, maar het toestel is nog niet af. Nokia waarschuwde voordat we het toestel in handen kregen dat de telefoon nog in beta-stadium verkeert, en dat sommige programma's dus met kinderziektes te maken konden hebben. Ook beschikte het toestel dat wij probeerden helaas niet over een dataconnectie.

Tph 096

Buitenkant

Zolang je het toetsenbord ingeklapt houdt ziet het toestel eruit als de grote broer van de N8, maar dan zonder de uitstulping voor de camera. De E7 heeft een bescheidener camera dan de N8, die een 12 megapixel-exemplaar heeft. De E7 moet het doen met een 8 megapixel camera, wat voor de gemiddelde zakelijke gebruiker ruim voldoende zal zijn. De kwaliteit van de afwerking van het toestel is net zo goed als die van de Nokia N8. Door het gebruik van aluminium voelt het toestel degelijk aan. Ook het klapmechanisme, waarmee het scherm van de E7 naar boven klapt voelt stevig, zelfs zo stevig dat wij het toestel pas na uitleg van Nokia in één keer uitgeklapt kregen. Het scherm gaat bij het openschuiven schuin omhoog staan, zodat je een fijne kijkhoek hebt als je het QWERTY-toetsenbord gebruikt.

Tph 098

Met vier inch heeft de E7 een fors scherm, waarop Nokia de nieuwe ClearBlack-technologie heeft toegepast. De helderheid van het scherm is goed. Als je het toetsenbord van de E7 uitklapt heb je door het grote formaat van het toestel bijna het gevoel dat je met een notebook op zakformaat werkt. Dat zal veel zakelijke gebruikers aanspreken.

Tph 100

Software en toetsenbord

De E7 draait op Symbian^3, waarmee we al ervaring opdeden voor onze review van de N8. De versie die op de op E7 aantreffen heeft hetzelfde uiterlijk en dezelfde menu's, en dus ook dezelfde voor- en nadelen. Het zal voor velen een verademing zijn dat je op de E7 op een fysiek toetsenbord berichten kunt typen. Door het formaat van de telefoon zijn de toetsen vrij fors uitgevallen. Dat zorgt ervoor dat je snel een eenvoudig een tekst in kunt voeren. Handig!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel