Windows Phone 7: Betaalde apps in Nederland


Officieel is het niet mogelijk om met de Windows Phone 7 telefoons die op dit moment worden uitgeleverd gebruik te maken van de Marketplace, waar je apps en muziek kunt downloaden. Met een beetje creativiteit kun je zelfs betaalde apps downloaden.

Hoe je gratis de gratis apps kunt downloaden was al langer bekend: Verander de woonplaats in je Windows Live ID naar Engeland, en je kunt aan de slag. Betaalde apps downloaden is een groter probleem. Je zou daarvoor een engelse creditcard nodig hebben.

Wp7 market

Factuuradres

Student Tom Verhoeff was niet voor één gat te vangen, en ging op onderzoek uit. Hij ontdekt dat wanneer je een factuuradres in Engeland opgeeft, je gewoon een Nederlandse creditcard kunt gebruiken. Nu zullen er weinig Nederlanders zijn met een brievenbus in Engeland, maar dat is volgens Verhoeff geen probleem. Zoek gewoon een adres uit, zolang het maar echt bestaat. Het gebruik van deze truc is natuurijk helemaal op eigen risico, want je gebruikt het adres van een ander. Verhoeff zegt dat het adres in werkelijkheid nooit gebruikt zal worden.

Bron: blog.tomverhoeff.nl



Praat mee over dit artikel