HTC levert nog dit jaar 50.000 Google Phones


Nieuwe geruchten over de Google Phone. Volgens een analist van UBS zou het Taiwanese HTC 50 duizend exemplaren leveren met daarop een nieuw mobiel besturingssysteem van Google.

De afgelopen dagen is veel gespeculeerd over de Google Phone (GPhone). Belangrijkste uitkomst is dat Google niet bezig zou zijn met een eigen handset, maar met een eigen besturingssysteem. Dit nieuwe platform moet het opnemen tegen aartsrivaal Microsoft en haar Windows Mobile besturingssysteem. Google wil nu ook zijn pijlen richten op de grootste fabrikant van mobiele telefoons; Nokia, die met Symbian het andere deel van de smartphonemarkt bedient. Google's besturingssysteem zou volgens de geruchten gebouwd zijn op het open-source Linux besturingssysteem.

HTC levert nog dit jaar 50.000 Google Phones
Concepten van de Google Phone blijven interessant, maar worden wel steeds flauwer

Het is de zoekmachine duidelijk geworden dat er zeer veel groei te verwachten valt in dit deel van de markt en daar wil ze logischerwijs van meeprofiteren.

Een samenwerking tussen Google en HTC wordt al langer genoemd in de wandelgangen en erg onwaarschijnlijk lijkt het niet. HTC heeft voldoende ervaring in de productie van hoogwaardige smartphone's en levert daarnaast ook toestellen aan operators die ze onder een eigen productnaam verkopen. Waarvan de T-Mobile MDA serie een goed voorbeeld is.

Het leveren van 50.000 toestellen aan Google moet niet worden gezien dat de Google OS 'GPhone' snel in de winkels zal liggen. Dit aantal zal vermoedelijk in eerste instantie bedoelt zijn voor ontwikkelaars. De commerciële levering van het toestel wordt pas in 2008 verwacht. Het is voor ons wel te hopen dat Google voor dit tijd meer duidelijkheid verschaft heeft over haar plannen voor de telecommarkt.

Voor nu is het verstandig om rustig het nieuws af te wachten en niet al te zwaar te tillen aan bovenstaande informatie. Zoals gezegd blijven het geruchten en geruchten zijn niet altijd waar. Maar aan de andere kant bestaat nog altijd dat gezegde "waar rook is,...".


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel