Gerucht over Google Phone wordt sterker


Dat Google bezig zou zijn met een eigen mobiele telefoon is allang niet nieuw meer. Wij hebben de geruchten verzameld en trekken conclusies. Daarnaast tonen we je enkele interessante concept fotos.

Het gerucht wordt ditmaal gevoed door een artikel in de Wallstreet Journal. Hieruit blijkt dat Google enkele honderden miljoenen investeert in een eigen mobiele telefoon. Aan een concept zou zelfs al gewerkt worden.

Geruchten over een eigen "Google Phone" stammen als vanaf begin dit jaar. Het gerucht kreeg meer body toen een Google manager uit Spanje het gerucht over een eigen mobiele telefoon bevestigde. Sindsdien hebben een aantal concept foto's de revue gepasseerd. We geven hieronder enkele:

Google ontvouwd plannen voor eigen mobieltje
Foto van wat de Google Switch genoemd wordt
Google ontvouwd plannen voor eigen mobieltje
Concept van het Chinese Dog Orgog
Google ontvouwd plannen voor eigen mobieltje
Nog een concept afbeelding

Los van de foto's kunnen we het nodige melden over de telefoon zelf. Zo gaat het gerucht dat het Taiwanese HTC de Google Phone, of GPhone, zal gaan fabriceren. Het toestel zal vanaf begin 2008 beschikbaar moeten zijn voor de Amerikaanse klanten van T-Mobile. In Europa zou Orange aangetrokken zijn om het toestel aan de man te brengen. Over specificaties gaan uiteraard ook de nodige speculaties de ronde. Zo zouden uiteraard alle Google applicaties standaard geïnstalleerd zijn en beschikt de Google Phone over WiFi, UMTS, een ingebouwde camera met videomogelijkheid. Hier moet bij worden opgemerkt dat geruchten en speculaties niet altijd betekenen dat ze waar zijn.

Google heeft zijn pijlen duidelijk gericht op mobiele telefonie. Zo zien we standaard ondersteuning voor Google's populaire videosite YouTube terug op de Samsung L760 en op een nog aan te kondigen LG. Andere Google applicaties zijn standaard geïnstalleerd op de LG KU580, LG KS10 en de Samsung G600.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel