Motorola brengt met Droid Pro echte wereldtelefoon


Wereldreizigers met een voorkeur voor Android moeten nu even opletten; Motorola heeft met de Droid Pro een telefoon in BlackBerry-stijl aangekondigd draaiend onder Android. Dit toestel is allesbehalve saai.

Helaas kunnen we dat niet zeggen over de gekozen materiaalkeuze, deze bestaat namelijk nogal veel uit plastic. En daar hebben we een gezonde afkeer tegen. Maar er is nog iets wat ons vooralsnog niet aanstaat; het grote Verizon logo op de voor- en achterzijde. Laat die operator nou alleen in Amerika actief zijn met een voor Europa afwijkende netwerktechniek; CDMA en EVDO.

Motorola DROID PRO
Motorola Droid Pro

Toch ben je met de Droid Pro in staat ook in Europe te bellen én mobiel te internetten! Want naast CDMA en EVDO ondersteuning verstaat de Droid Pro ook GSM en HSDPA signalen. Dit maakt de Droid Pro een échte wereldtelefoon!

Zwaargewicht

Naast ondersteuning voor de meeste in de wereld gebruikte netwerktechnieken is de Droid Pro ook nog eens voorzien van flinke en eigentijdse eigenschappen. Waaronder een snelle 1 GHz processor, een 3.1 inch capacitief touchscreen en ondersteuning voor WiFi 802.11n. Ben je in een meer creatieve bui dan zal je de 5 megapixel erg bekoren. Deze is uitgerust met een dual LED flitser en autofocus. Hij schiet video's in een maximale resolutie van 480p. Ruimte voor een muziekje is er ook want de Droid Pro telt 8 GB aan geheugen. Dit alles wordt aangestuurd door de nieuwste Android versie; 2.2 genaamd Froyo. Een moderne en eigentijds besturingssysteem met standaard ondersteuning voor turn-by-turn navigatie en de mogelijkheid om extra toepassingen te downloaden in de Android Market.

En omdat je onderweg niet altijd bij een stopcontact zit heeft Motorola een extended batterij met 1860 mAh aan capaciteit naast de standaard 1420 mAh batterij. De Droid Pro zal vanaf Q4 van dit jaar in de VS worden verkocht. Of het toestel ook naar Europa en Nederland komt is op dit moment nog onbekend.



Praat mee over dit artikel