Sonim kondigt XP1300 aan

· 2 reacties


Sonim heeft een nieuwe telefoon aangekondigd die extreme omstandigheden aankan. De XP1300 Core is volgens Sonim de eerste met een IP68 certificaat, waarvoor vereist is dat een telefoon tegen stof en water kan.

De XP1300 Core is volgens Sonim zowel krasvast en waterbestendig als bestand tegen stof en houdt werkers. De telefoon is vanaf begin november wereldwijd beschikbaar. Een los toestel zal 269 euro kosten. Belangrijke features van het toestel zijn ruisonderdrukking, waterbestendige connectoren en een verbeterd display beschermd met Gorilla Glass, wat we ook kennen van de Dell Streak kennen.

Sonimxp1300

Gemaakt voor zware arbeid

De XP1300 Core voldoet aan de Amerikaanse MIL-810G certificering voor zout, mist, vochtigheid, transportschokken en thermische schokken. Om de telefoon verder te verstevigen heeft Sonim een glasvezelmix toegevoegd aan de behuizing van het toestel. De microfoon met ruisonderdrukking houdt gesprekken duidelijk in aanwezigheid van luidruchtige apparaten. Het display zou ook in de buitenlucht goed leesbaar moeten zijn. Volgens Sonims CEO Bob Plaschke maakt het de telefoon geschikt voor "bouwvakkers, agrariërs, havenarbeiders en anderen die werken in ruige omgevingen".



Praat mee over dit artikel