Nokia Communicator krijgt wellicht touchscreen opvolger


De dag na de aankondiging van het eerste Nokia touchscreen-device geeft het bedrijf te kennen bezig te zijn aan een touchscreen opvolger voor de zakelijke Communicator reeks.

Best opmerkelijk want het bedrijf staat er niet om bekend om zelf grootschalig te lekken. Die lijn leek het al met de 5800 XpressMusic te hebben doorbroken, want deze was al als teaser te zien in de nieuwe Batman film. Hetzelfde lot ondergaat nu een wellicht nieuw Communicator device, welke eigenhandig door Nokia bekend gemaakt wordt.

Nokia Communicator krijgt wellicht touchscreen opvolger
Nieuwe Nokia Communicator?

Bovenstaande afbeelding dook namelijk op in een webcast wat het bedrijf uitzond. Het toont een Communicator-achtig device echter nu voorzien van touchscreen technologie. Hieraan heeft Nokia de laatste jaren hard gewerkt en de Nokia 5800 XpressMusic is daar nu het eerste resultaat van. Hoogtijd voor meer touchscreen devices zou je zeggen dus.

Dit toestel zou de opvolger moeten zijn van de E90 Communicator, die inmiddels wel weer aan een update toe is. De afbeelding doet overigens suggereren dat het beeldscherm zowel dienst doet als het primaire (in gesloten modus) als het externe (in geopende modus). Dat zou betekenen dat het toetsenbord zich aan de buitenzijde moet bevinden. Diverse weblogs suggereren dan nu ook volop dat het toetsenbord tevens touchscreen is.

Binnenkort hopelijk meer hierover. Mocht er meer nieuws opduiken van dit nieuwe Communicator device dan brengen we je dat uiteraard hier zo snel mogelijk.

Bron: CellPassion



Praat mee over dit artikel